Πολιτική

Εναντίωση στην επαναπροκήρυξη θέσεων εργασίας στις κοινωνικές δομές του δήμου Κιλκίς

Ειδική νομοθετική ρύθμιση για καταχύρωση όλου του σημερινού εργαζόμενου δυναμικού των κοινωνικών δομών του δήμου Κιλκίς ζητεί απο την Πολιτεία ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης.

Λαμβάνοντας αφορμή απο την κυβερνητική εξαγγελία προσλήψεων με επαναπροκήρυξη των θέσεων που καλύπτουν οι εργαζόμενοι σήμερα στις εν λόγω κοινωνικές δομές στην οποία ο ίδιος αντιτίθεται σφόδρα ο κ. Σισμανίδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Οι εργαζόμενοι στις εννέα δομές του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” και στο πρόγραμμα “Κοινωνική Μέριμνα” που αναπτύσσονται στα όρια του Δήμου Κιλκίς προσφέρουν εδώ και πολλά χρόνια, με μεγάλη επαγγελματική ευσυνειδησία και κοινωνική ευθύνη, ανεκτίμητες υπηρεσίες σε ηλικιωμένους συνανθρώπους μας και σε άτομα με ειδικές ανάγκες ανακουφίζοντας την καθημερινότητά τους.

Οι εργαζόμενοι τελούν υπό καθεστώς ιδιότυπης ομηρείας καθώς στα δεκαπέντε και πλέον έτη που υπηρετούν στις κοινωνικές δομές εργάζονται με καθεστώς ανανέωσης των συμβάσεών τους.

Η εξαγγελία πρόσληψης και επαναπροκήρυξης των θέσεων που καλύπτουν σήμερα οι εργαζόμενοι στις εν λόγω κοινωνικές δομές με βρίσκει κάθετα αντίθετο γιατί υποκρύπτει σκοπιμότητες που θα θέσουν εκτός πλαισίου εργασίας τους νυν εργαζομένους.

Θεωρώ ότι η εργασιακή αβεβαιότητα πρέπει να πάρει ένα τέλος, με θετική κατάληξη για τους εργαζομένους και τούτο θα συμβεί μόνο με μια δίκαιη απόφαση.

Για το λόγο αυτό συντάσσομαι με την πρόταση για την κατοχύρωση όλου του σημερινού εργαζόμενου δυναμικού των κοινωνικών δομών με ειδική νομοθετική ρύθμιση.”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα