Γενικά

Εμβολιασμοί: «Ο δήμος Παιονίας έκανε ό,τι έπρεπε, γιά να προτρέψει τους πολίτες»

Συνεχίζονται στον δήμο Παιονίας οι ταχείες ανιχνεύσεις νέου κορωνοϊού, τα γνωστά «ράπιντ τεστ».

Όπως δήλωσε μιλώντας κατά την δια τηλεδιασκέψεως συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 31.8.21 ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Σιωνίδης, «από τις 13 Ιουλίου και έως τώρα έχουν διενεργηθεί στην περιοχή του δήμου Παιονίας 194 «ράπιντ τεστ», χωρίς να έχει ανιχνευθεί κανένα κρούσμα».

Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστος Γκουντενούδης χαρακτήρισε ως θετικό γεγονός την διενέργεια των «ράπιντ τεστ». «Ωστόσο», πρόσθεσε, «αυτά διενεργήθηκαν όψιμα, ενώ εσείς ως διοίκηση του δήμου δεν κάνατε τίποτε, όσον αφορά στην παρότρυνση των πολιτών να εμβολιασθούν. Όλα αυτά εξ όσων γνωρίζουμε, καθώς δεν μας δίνετε επίσημα στοιχεία. Τα ποσοστά των εμβολιασθέντων είναι χαμηλά τόσο στον δήμο όσο και σε επίπεδο νομού. Αυτό δεν σας απασχολεί; Δεν σας προβληματίζει;».

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Αναστάσιος Βασιλακάκης: «Με 194 «ράπιντ τεστ» στην περιοχή μας κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος, σε συνδυασμό με την μη ουσιαστική ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, χωρίς μονάδα εντατικής θεραπείας στο Κιλκίς χωρίς μονάδες αυξημένης φροντίδας».

«Κάναμε αυτό που έπρεπε»

Απαντώντας κατά την δευτερολογία του ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Σιωνίδης είπε μεταξύ άλλων: «Ο δήμος Παιονίας από κοινού με αυτόν του Κιλκίς και με την περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, εξέδωσε ανακοίνωση – προσκληση προς τους πολίτες του νομού παρακινώντας τους να εμβολιασθούν. Άρα δεν παραμείναμε αδρανείς στο θέμα αυτό, αλλά κάναμε αυτό, το οποίο έπρεπε να κάνουμε».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα