Πολιτική

«Εμπρός γιά κομμουνιστή βουλευτή στο Κιλκίς»

Στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του δήμου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10.1.15 η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στον νομό.
Στην συγκέντρωση προσήλθαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, από μαθητές και φοιτητές μέχρι συνταξιούχους και απ’ το σύνολο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυταπασχολούμενοι, αγρότες, άνεργοι, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία των γυναικών.

Την κεντρική ομιλία της συγκέντρωσης έκανε ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, Κιλκισιώτης βουλευτής α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ και μέλος του πολιτικού γραφείου της κεντρικής επιτροπής του κόμματος,, ο οποίος κάλεσε τα κομματικά μέλη, τους φίλους και οπαδούς του κόμματος να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, αυτήν την τελευταία εβδομάδα πριν την κάλπη, να μην εφησυχάσουν, ώστε το ΚΚΕ να βγει όσο γίνεται πιο δυνατό, «ώστε η δυνατότητα που υπάρχει το Κιλκίς να εκλέξει κομμουνιστή βουλευτή να γίνει πραγματικότητα».

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η τρίτη δύναμη στο Κιλκίς, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε την τρίτη έδρα, και αυτό το λέμε διότι έχει σημασία να έχεις έναν κομμουνιστή βουλευτή ντόπιο στο νομό. Τα ποσοστά μας στο Κιλκίς είναι υψηλά και μπορούμε να τα κάνουμε ακόμα υψηλότερα».

Νωρίτερα ανέφερε, ότι το ΚΚΕ πρέπει να βρίσκεται πάνω από τη ναζιστική Χρυσή Αυγή (η οποία στις προηγούμενες εκλογές ήταν στην τρίτη θέση), εκτός των άλλων, διότι το Κιλκίς πρώτο απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας σήκωσε την αντίσταση ενάντια στους ναζιστές κατακτητές, αφού χωριά του έγιναν ολοκαύτωμα από τους ναζιστές και τους ντόπιους συνεργάτες τους, ενώ τα καλύτερα παιδιά του νομού ήταν μαχητές του ΔΣΕ. Επίσης είναι από τις περιοχές που έχει από τα μεγαλύτερα ποσοστά πολιτικής προσφυγιάς στην χώρα.
Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, στην ομιλία του αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων, απαντώντας και σε καίρια ερωτήματα που μπαίνουν την τελευταία εβδομάδα.
Τόνισε ότι μόνο το ΚΚΕ έκανε όλο αυτό το διάστημα πραγματική αντιπολίτευση στη ΝΔ και την κυβέρνηση, ακριβώς διότι της έκανε αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων και όχι από τη σκοπιά της καλύτερης διαχείρισης του καπιταλισμού όπως έκαναν τα υπόλοιπα κόμματα και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφέρθηκε στην έννοια της «Αριστεράς» λέγοντας ότι πλέον όλοι σχεδόν αυτοαποκαλούνται αριστεροί, αλλά δεν γίνεται να είσαι αριστερός και να υπηρετείς τα συμφέροντα δυο πλευρών, και των καπιταλιστών και των εργατών. Έφερε το παράδειγμα της ΕΔΑ, η οποία ως αριστερό κόμμα χαρακτήριζε την τότε ΕΟΚ «λάκκο των λεόντων», ενώ η σημερινοί «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ κ.ά., θεωρούν την επιλογή της ΕΕ μονόδρομο.

Πάνω σ’ αυτό εξήγησε ότι δεν μπορεί η ΕΕ να αλλάξει και να γίνει φιλολαϊκή, υπενθυμίζοντας ότι σ’ όλες τις χώρες της ΕΕ – όποιο μείγμα διαχείρισης κι αν ακολουθείται, λαμβάνοντας μέτρα εναντίων των εργαζόμενων, και πρόσθεσε ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να θεωρείται αριστερό, από τη στιγμή που μιλάει για το πώς από το εισόδημα των λιγότερο φτωχών θα ενισχυθούν οι «ακραία» φτωχοί. Είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί τα ιδανικά της Αριστεράς να είναι ένα πιάτο φαΐ για τη λαϊκή οικογένεια» και εξήγησε, πάνω σ’ αυτό το σκεπτικό, ότι το ΚΚΕ και ο λαός, δεν μπορούν να δώσουν ανοχή σε μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και ότι πρέπει να προβληματίσει το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ανοχή, γιατί ανοχή ζητεί μόνον ο ένοχος, μόνο αυτός που γνωρίζει από πριν ότι έχει «λερωμένη την φωλιά του».
Νωρίτερα, χαιρετισμό, απηύθυνε ο Γιάννης Φαχουρίδης, υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς ο οποίος αναφέρθηκε στις διαφορές της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας όμως ότι έχουν κοινή στρατηγική, κοινό προσανατολισμό υπεράσπισης της ΕΕ, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων, άρα κοινή στρατηγική διατήρησης της φτώχειας για το λαό.

Σημείωσε ότι ο λαός, πηγαίνοντας προς την κάλπη, «πρέπει να έχει το μυαλό του στην επόμενη ημέρα, να σκεφτεί πιο κόμμα θα βρίσκεται μαζί του, δίπλα του, στους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική όποιας κυβέρνησης προκύψει. Αυτό το κόμμα πρέπει να στηρίξει και αυτό είναι το ΚΚΕ. Όσο πιο δυνατό βγει το ΚΚΕ από τις εκλογές, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η λαϊκή αντιπολίτευση, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η έμπνευση και η ώθηση που θα δοθεί στους αγώνες. Γι’ αυτό ο καθένας και η καθεμιά να δώσουν μέχρι τελευταία στιγμή τη μάχη με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, σπίτι το σπίτι, εργασιακό χώρο τον εργασιακό χώρο, άτομο το άτομο, ώστε να μην εξαπατηθεί κανένας λαϊκός άνθρωπος, ώστε να μην αφεθεί κανένας που να μην του εξηγήσουμε τι τον περιμένει την επομένη ημέρα».
Στη συγκέντρωση έγινε και η παρουσίαση των υποψήφιων του νομού, οι οποίοι με αλφαβητική σειρά είναι οι Σταυρούλα Νικολαΐδου, Κυριάκος Τατίδης, Κώστας Τσαουσίδης, Γιάννης Φαχουρίδης και Ειρήνη Χατζή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα