Κοινωνία

Έμπρακτο ενδιαφέρον του 2ου γυμνασίου Κιλκίς γιά την κοινωνία

Στο προαύλιο του 2ου γυμνασίου Κιλκίς ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο  καλλιέργεια μαρουλιών σε ειδικούς σάκκους με λίπασμα και θρεπτικά συστατικά. Η καλλιέργεια αυτή  εντάσσεται στο τοπικό δίκτυο «Η επιστήμη και η γνώση στην υπηρεσία του ανθρώπου (εθελοντισμός και κοινωνική αλληλεγγύη)» και στη θεματική ενότητα «Καλλιέργεια λαχανικών σε συνθήκες αστικού περιβάλλοντος»

Το εν λόγω δίκτυο τελεί υπό την αιγίδα της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Κιλκίς με γενικό συντονιστή τον διευθυντή της, Γεώργιο Κωνσταντινίδη. Υπεύθυνοι του δικτύου είναι οι Σωτηρία Καρολίδου  υπεύθυνη του συμβουλευτικού σταθμού νέων, Γιάννης Λιναρδάκης  υπεύθυνος γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων. Οι σάκκοι είναι προσφορά της εταιρείας «OikoLava». Το εργαστήριο λαχανοκομίας του τμήματος γεωπονίας του Α.Π.Θ. αποτελεί τον εποπτεύοντα φορέα του δικτύου.

καλλιέργεια μαρουλιώνΟ σκοπός του δικτύου είναι διττός:
Η εξοικείωση των μαθητών με τη γη και τα προϊόντα της και την ανάπτυξη υπευθυνότητας ως προς τις πρακτικές καλλιέργειας.

Η ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης αφού η σοδειά θα διατεθεί σε κοινωνικούς φορείς και στο κοινωνικό συσσίτιο της ιεράς μητροπόλεως Πολυανής και Κιλκισίου για κάλυψη μέρους των διατροφικών αναγκών των οικογενειών συμπολιτών μας που έχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Στην θεματική ενότητα που συμμετέχει το 2ο γυμνάσιο, οι μαθητές έχουν αναλάβει την καλλιέργεια και τη συνεπαγόμενη φροντίδα ενενήντα σποροφύτων μαρουλιού που ανήκουν σε δύο ποικιλίες (σγουρό και ρομάνα) και φυτεύθηκαν στις 18/11/14.

Οι ανωτέρω δράσεις καταδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον του 2ου γυμνασίου και την ενεργό συμμετοχή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι της τοπικής κοινωνίας και ενθαρρύνουν την ουσιαστική συμμετοχή των μαθητών σε δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Περισσότερα

Τα αποκαλυπτήρια προτομής Αντιπτέραρχου (Ι) Περικλή Στεφανίδη που έπεσε στο καθήκον πριν από ένα χρόνο

Σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αντιπτέραρχου Περικλή Στεφανίδη στην […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]