Κοινωνία

Έκφραση σεβασμού της τρίτης ηλικίας από τον «Ά.Τρύφωνα» Γουμένισσας

Μία πολύ ζεστή και όμορφη γιορτή για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος Γουμένισσας «Άγιος Τρύφων». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16.11.14, στο εντευκτήριο του συλλόγου.
Τα «υπερήφανα γηρατειά» της Γουμένισσας είχαν για άλλη μια φορά την ευκαιρία να αποδράσουν από την καθημερινότητα και να διασκεδάσουν μέσα σε μια γεμάτη ζωντάνια και κέφι ατμόσφαιρα με τραγούδια, χορό και παραδοσιακά εδέσματα.
«Σκοπός μας είναι να κρατάμε με κάθε τρόπο ζωντανούς και δραστήριους τους ηλικιωμένους και να τους δίνουμε κίνητρα να συμμετέχουν ενεργώς σε οποιαδήποτε κοινωνική δραστηριότητα, ώστε να ξεπερνούν την μοναξιά τους μέσα από την συντροφικότητα και την αλληλεγγύη’’, ανέφερε ο πρόεδρος Αστέριος Τάτσης.
«Σήμερα είναι μια ημέρα υπενθύμισης τους χρέους μας προς την τρίτη ηλικία,. Η σημερινή μέρα αποτελεί φόρο τιμής στους ηλικιωμένους, ευαισθητοποίησης και υπενθύμισης στην κοινωνία των δικαιωμάτων τους για ποιότητα ζωής. Παράλληλα αποτελεί ημέρα αναγνώρισης της προσφοράς των πολύτιμων γνώσεων και των εμπειριών τους στην οικογένεια αλλά και στην κοινωνία»», τόνισε στην ομιλία της η γενική γραμματέας Μαρία Γραμματικού. Και συνέχισε:
«….Οι ηλικιωμένοι αφ’ ενός μεν αποτελούν μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα που χρειάζεται την υποστήριξη και ενθάρρυνση της κοινωνίας, αφ’ ετέρου συμβάλλουν σημαντικά στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη καθώς διαθέτουν γνώσεις και πείρα, χρήσιμη στις νεότερες γενιές, παράγουν εθελοντικό έργο, βοηθούν τα παιδιά και εγγόνια τους.
Σε κάθε περίπτωση ο κάθε ηλικιωμένος έχει τη δική του ιστορία, την προσωπικότητα του και την υπερηφάνειά του. Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σ’αυτούς τους ανθρώπους να μην επιτρέψουν στον εαυτό τους να αποσυρθούν από την ζωή, να γίνουν από μόνοι τους πιο δραστήριοι, πιο δυνατοί.
Υποχρέωση μας είναι να στεκόμαστε με αγάπη δίπλα τους. Οφείλουμε σεβασμό στη ζωή που πάλλεται μέσα τους για τόσα χρόνια και παρά τα τυχόν λάθη και τις αδυναμίες τους, πρέπει να φροντίζουμε να διατηρούν την αξιοπρέπεια τους….».
Και η κ. Γραμματικού κατέληξε:
«….Οι σωματικές λειτουργίες μπορεί να αλλάξουν με τα χρόνια η σάρκα να εξασθενεί ή να αδυνατεί, η ψυχή των περισσότερων ηλικιωμένων όμως , όταν είναι υγιείς, παραμένει νέα και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει και να χαίρεται. Τις δυνατότητες αυτές προσφοράς, αναγνώρισης και χαράς δεν πρέπει να είμαστε εμείς που θα τους τις στερήσουμε. Εμείς πρέπει να είμαστε κοντά τους όταν μας έχουν ανάγκη, να συγχωρούμε και να εκδηλώνουμε την αγάπη μας προς αυτούς τώρα που μπορούμε και είναι ακόμα εδώ».
Με ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του «Αγίου Τρύφωνος» Γουμένισσας ευχαριστεί τους χορηγούς Αθανασία Παπαλεξάνδρου, «Φάρμα Κουκάκη», ΒΕΚ Κιουρτσίδης, Δημήτριο Λαϊνα, Κώστα Πετσανούκη, Αντώνιο Τζάκο, Ιωάννη Κουβάτση, ιερέα Ιωάννη Τάνγκο, ιερά μονή Παναγίας, Σούλα Καζέλη, Χρήστο Τσιμερίκα, Ευάγγελο Χατζηβαρύτη, Δημήτριο Ζέγλη, Άννα Περπερίδου, Ζωή Καρατζιά, Τερέζα Αλεκτορίδου, Μαρία Γραμματικού, Σοφία Τάτση, Κατερίνα Σανίδα, Ελένη Τάτση, Κυριακή Ρήτου, Σταύρο Ματζίρη και τους μουσικούς ακορντεόν Δημήτριο Δραγανίδη, κλαρίνο Τριαντάφυλλο Ασαρτζή και τύμπανα Χρήστο Νίκλη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]