Κοινωνία

Έμπρακτη έκφραση ανθρωπιάς γιά τους μετανάστες της Ειδομένης


Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση πολιτών και φορέων στην επείγουσα έκκληση των κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων Κιλκίς και Γουμένισσας γιά συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας γιά ανακούφιση των πολλών μεταναστών, που έχουν «εγκλωβισθεί» το τελευταίο διάστημα, στην μεθόριο περιοχή της Ειδομένης, στην δυτική όχθη του Αξιού.
Γιά το αποτέλεσμα αυτής της ανταπόκρισης αναφέρονται σε ενημερωτικό δελτίο των δύο κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων, τα εξής:
«…Γιά άλλη μια φορά τα κοινωνικά ιατρεία-φαρμακεία Κιλκίς και Γουμένισσας ανταποκρίθηκαν αμέσως με αισθήματα αλληλεγγύης σε συνανθρώπους, που βιώνουν τα τραγικά αποτελέσματα του πολέμου στις χώρες, από τις οποίες προέρχονται, και της απάνθρωπης συμπεριφοράς της Ε.Ε., με την εφαρμογή της συνθήκης του Δουβλίνου που τους εγκλωβίζει στις χώρες εισόδου, γιά να αποφύγουν οι χώρες του Βορρά τις συνέπειες της πολιτικής τους.
Αρκούσε ένα τηλεφώνημα μελών του φαρμακευτικού συλλόγου Κιλκίς της περιοχής Πολυκάστρου και της ομάδας πρωτοβουλίας για τους μετανάστες στην περιοχή της Ειδομένης, για να κινητοποιηθούμε αστραπιαία και να τους προσφέρουμε φάρμακα, μεγάλες ποσότητες ρουχισμού, προσφορές των μικροπωλητών της λαϊκής αγοράς του Κιλκίς, του Νεόφυτου, και των κατοίκων της πόλης, πεντακόσιες μερίδες πλήρους γεύματος και μακαρόνια προσφοράς των εργοστασίων «Yunismak» και «Eurimak» και άλλα είδη διατροφής προσφορές των επιχειρήσεων Ιωαννίδη, Καριοφύλλη και «Φαίδων».
Με αυτήν την επιστολή θέλουμε να εξάρουμε την προσπάθεια της ομάδας πρωτοβουλίας και των γιατρών, που ανταποκρίθηκαν αυτές τις γιορτινές μέρες για να δώσουν, εκτός από τα είδη ρουχισμού, τροφής και φαρμάκων, λίγη ελπίδα, ανθρώπινη αλληλεγγύη, ψυχολογική στήριξη και αξιοπρέπεια στους ταλαιπωρημένους μετανάστες, που συνωστίζονται διαρκώς στα σύνορά μας.
Επίσης, θέλουμε να καταδικάσουμε τις ελάχιστες εκείνες φωνές, που στέκονται απέναντι σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Αναφέρει συγκεκριμένα σε σχετικό της δημοσίευμα η ομάδα πρωτοβουλίας:
«Η κίνηση αυτή με την συμμετοχή των εθελοντών κατοίκων και μη, έδειξαν ότι οι Έλληνες είμαστε φιλόξενοι και δεκτικοί, ενώ οι μετανάστες δεν είναι βρωμιά (θέσεις που ειπώθηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή με θέμα τις ομορφιές της Παιονίας) δυσφημίζοντας τον τόπο μας.
Όχι κυρίες και κύριοι…..η Ειδομένη είναι ιστορία, η Ειδομένη είναι πολιτισμός (καλλιτεχνικό χωριό), η Ειδομένη είναι ανθρωπιστές».
Συμφωνούμε μαζί σας, ο τόπος μας με τις ενέργειες όλων δείχνει ήθος, αξιοπρέπεια και αντίσταση σε φωνές ρατσισμού και ξενοφοβίας, αδιαφορώντας για τον συνάνθρωπο.
Τέλος, αποδεικνύεται γιά άλλη μία φορά η χρησιμότητα των κάθε είδους μορφών κοινωνικής αλληλεγγύης σε αυτήν περίοδο κοινωνικής και οικονομικής κρίσης που διανύουμε.
Είμαστε εδώ για οποιαδήποτε βοήθεια μας ζητηθεί. Θέλουμε να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους εθελοντές συμπολίτες μας, τους φαρμακοποιούς και γιατρούς των κοινωνικών ιατρείων-φαρμακείων Κιλκίς και Γουμένισσας και τους επιχειρηματίες του νομού μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας».
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]