Εμπορικός σύλλογος Αξιούπολης: “Οι μικροπωλητές ευθύνονται γιά τα προβλήματα στην λαϊκή αγορά”
Θέση γύρω από τις τρέχουσες εξελίξεις στο θέμα της ιστορικότερης σε επίπεδο νομού λαϊκής αγοράς, αυτής της Αξιουπόλεως, έλαβε, μέσω σχετικής ανακοίνωσης την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του Νικόλαος Βογιατζής, και ο εμπορικός σύλλογος της κωμόπολης.
Με αυτήν ουσιαστικώς επιρρίπτει τις ευθύνες γιά την σημερινή κατάσταση, η οποία οδήγησε μέχρι και την αναστολή λειτουργίας της, την περασμένη Τετάρτη και μάλιστα με ανοικτό το ενδεχόμενο αυτή να συνεχισθεί επ΄ αόριστον εάν η δημοτική αρχή “δεν ενδώσει στις αξιώσεις του σωματείου μικροπωλητών”, στην πλευρά των μικροπωλητών.
Κάτι το οποίο ουσιαστικά αποτελεί φυσική συνέπεια της στάσης του συλλόγου στο εν λόγω ζήτημα σχεδόν από την περίοδο των συζητήσεων γιά την επαναφορά της στην αρχική θέση λειτουργίας της και το άνοιγμα στην κυκλοφορία οχημάτων επί της οδού Αριστοτέλους.
Απόψεις που έχουν καταγραφεί και υποστηριχθεί και στα θεσμικά όργανα του δήμου, όπως αυτή της επιτροπής ποιότητας ζωής, σε κάθε ευκαιρία και στην σχετική συνεδρίαση για την έγκριση του κανονισμού λειτουργίας των λαϊκών αγορών στον δήμο Παιονίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του εμπορικού συλλόγου Αξιούπολης αναφέρει τα εξής:
“Παρατηρώντας τις εξελίξεις στο θέμα της λαϊκής αγοράς της Αξιούπολης, ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Αξιούπολης δηλώνει την αμέριστη στήριξη του στις επικείμενες αλλαγές για την νομιμότητα της λαϊκής αγοράς, η οποία μέχρι σήμερα λειτουργούσε άναρχα, αλλά και της διάνοιξης της οδού Αριστοτέλους η οποία δημιουργούσε προβλήματα πολλών ειδών (κλείσιμο των γραφείων του ΚΤΕΛ από την πόλη μας, στην παρεμπόδιση των εισερχομένων λεοφωρείων, καθώς και της πυροσβεστικής και των ασθενοφόρων).
Δεν ήταν τυχαίο που ΟΛΟΙ οι φορείς, αστυνομία, πυροσβεστική, τοπική κοινωνία και διοίκηση του δήμου ήταν ομόφωνα σύμφωνοι στη διάνοιξη της οδού Αριστοτέλους. Ήταν ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα τα χρόνια αυτά.
Στηρίζουμε λοιπόν τις ενέργειες της διοίκησης (Τοπικής αντιδημάρχου – προέδρου Αξιούπολης – αντιδημάρχου λαϊκών αγορών δήμου Παιονίας) οι οποίοι προέβησαν στο άνοιγμα της κυκλοφορίας του εν λόγω δρόμου, και εφαρμόζουν την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου η οποία ανέφερε πώς αμέσως μετά το πέρας των εργασιών στον κεντρικό δρόμο, η λαϊκή αγορά θα επανέλθει στην αρχική της μορφή.
Εξάλλου η επιτροπή διαβούλευσης, στην οποία συμμετείχαμε ως εμποροεπαγγελματικός σύλλογος, ομόφωνα ψήφισε υπέρ της νομιμότητας της λαϊκής αγοράς, στη διάνοιξη του δρόμου της οδού Αριστοτέλους και στην επαναφορά της λαϊκής στην αρχική της μορφή.
Οι θεσμοί είναι θεσμοί και πρέπει να τους σεβόμαστε.
Δεν είναι δυνατόν οι πωλητές της λαϊκής αγοράς να αγαπούν, να πονούν την Αξιούπολη και να νοιάζονται για αυτήν περισσότερο από τους ίδιους τους Αξιουπολίτες.
Εννοείται πως δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στη λαϊκή αγορά και πως το μόνο μας μέλημα είναι η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και από τις δύο πλευρές”.


