Πολιτισμός

Εμπνευσμένες ζωγραφικές δημιουργίες από τα παιδιά του Α’ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Κιλκίς

Οι προσλήψεις αγνών συναισθημάτων που κυλούν με χαρά και δύναμη στην παιδική ψυχή, η οικογένεια, η φιλία, η αγάπη, εκφράσθηκαν με χαριτωμένες ζωγραφιές που εκτέθηκαν χθες το απόγευμα στον υπαίθριο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κιλκίς.

Τα νήπια του Α’ Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Κιλκίς, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού τους Βούλα Παναγιωτίδου, αποτύπωσαν τα συναισθήματά τους στο χαρτί με τεράστιες χαμογελαστές φιγούρες, ζωγραφισμένες με πινέλα και οι δημιουργίες τους ζωντάνεψαν με παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια που επιμελήθηκε η ομάδα της Baguetterie, πλαισιούμενη από τη Φεβρωνία Τεβρεντζίδου και τη Νταβίνα Φλωρεντίν. Η όμορφη λιλιπούτεια ζωγραφική και μουσική γιορτή εμπλουτίστηκε με μουσικοκινητικές και εικαστικές δραστηριότητες.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δημήτρης Θεοδωρίδης, εκπαιδευτικοί και γονείς περιηγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης, εντυπωσιασμένοι από τον αισθαντικό τρόπο έκφρασης των μικρών ζωγράφων, που αξιοποίησαν παραγωγικά την τέχνη της ζωγραφικής όλη την προηγούμενη σχολική χρονιά!

Η έκθεση θα λειτουργήσει και σήμερα στον προαύλιο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης από τις 18:00 έως τις 20:00.

Περισσότερα

Στα ‘’Ελευθέρια’’ του δήμου Κιλκίς μεταφέρεται η έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων ‘’Σήκω ψυχή μου!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22″

O δήμος Κιλκίς εγκαινιάζει μια πολύ αξιόλογη συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη […]

Δείτε ακόμα