Οικονομία

Εμπλουτίζεται συνεχώς η συλλογή… λαμπρών διακρίσεων της «Λύκας» ΑΕ

Συνεχίζουν να «δρέπουν δάφνες» και διακρίσεις τυροκομικά προϊόντα της γνωστής Κιλκισιώτικης γαλακτοβιομηχανίας “Λύκας”, η οποία, ως γνωστόν, εδρεύει στο Βαφειοχώρι.

Μετά από τις πρόσφατες βραβεύσεις σε μία σειρά προϊόντων της σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς σε Ηράκλειο Κρήτης και Αθήνα την «σκυτάλη» πήρε ένα από τα μεγαλύτερα στην χώρα μας συγκροτήματα ενημέρωσης για θέματα της πρωτογενούς παραγωγής, το Agronews.gr και η έντυπες εκδόσεις της “Agrenda” και “Αγροκτήματος”, για να συνεχίσει το “γαϊτανάκι” των διακρίσεων, προσθέτοντας, μετά από σχετική διαδικασία των συντακτών τους, στα 50 ελληνικά τυριά που ξεχωρίζουν στην φετινή ελληνική παραγωγή τυριών το κασέρι ΠΟΠ της εταιρίας «Λύκας» ΑΕ.

Μία πρωτοβουλία την οποία υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το εν λόγω συγκρότημα, η οποία ουσιαστικά έρχεται “να σταχυολογήσει κάποια ενδιαφέροντα δείγματα γραφής στο κλάδο της τυροκομίας”.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό άρθρο, στον χρόνο που μεσολάβησε:

«Ενα χρόνο μετά την πρώτη απόπειρα της συντακτικής ομάδας της «Agrenda» και του «Αγροκτήματος» να σταχυολογήσει κάποια ενδιαφέροντα δείγματα γραφής στον κλάδο της τυροκομίας, η φετινή δεύτερη χρονιά του Top 50 – Κορυφαίες Επιλογές Ελληνικών Τυριών, έρχεται να δικαιώσει με απόλυτο τρόπο την πρωτοβουλία αυτής της έκδοσης.

Στο χρόνο που μεσολάβησε, ενδεχομένως και με μια μικρή βοήθεια από το κλίμα που δημιούργησε η πανδημία, ο κλάδος των τυροκομικών ξαναβρήκε την επαφή του με το καταναλωτικό κοινό. Για να το πούμε καλύτερα, οι καταναλωτές επαναπροσδιόρισαν τη σχέση τους με τα τυριά, επαναβεβαίωσαν την εκτίμησή τους στα προϊόντα ταυτότητας και άδειασαν στην κυριολεξία τα ψυγεία σε όσα εξ αυτών τιμούν τη φήμη τους στο βάθος του χρόνου. Τον τελευταίο καιρό από πολλές πλευρές εκφράζεται η εκτίμηση ότι οι ευνοϊκές συνθήκες αγοράς για τα ελληνικά τυριά δίνουν το χρόνο στους συντελεστές του κλάδου να γίνουν ακόμα καλύτεροι.

Άλλωστε και η βελτίωση των τιμών παραγωγού ειδικά στο αιγοπρόβειο γάλα λειτουργεί υποστηρικτικά σ’ αυτόν το στόχο.

Εξασφαλίζει την ομαλή ροή της α’ ύλης, δίνει τη δυνατότητα στις κτηνοτροφικές μονάδες να βελτιώσουν τις υποδομές τους και το ζωικό τους κεφάλαιο, διαμορφώνει σταθερές συνθήκες λειτουργίας της αγοράς.

Η εμπειρία της φετινής αναζήτησης από την πλευρά της συντακτικής ομάδας του Top 50 δείχνει ότι οι τυροκομικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως μεγέθους, συνιστούν έναν δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο κλάδο.

Συνδυάζοντας πίστη στην παράδοση, επένδυση στη σύγχρονη τεχνολογία και ζωηρό ενδιαφέρον για την καινοτομία, οι παραγωγικές μονάδες διευρύνουν την γκάμα των προϊόντων τους, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα το κόστος της πιστοποίησης αυτών με βάση τις ειδικότερες κατηγορίες (ΠΟΠ, βιολογικά κ.α.).

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ανταγωνισμού, είναι φυσικό, η επιλογή των προτάσεων κορυφαίων ελληνικών τυριών του Top 50 για το 2021 να μην είναι εύκολη υπόθεση. Εδράζεται ωστόσο σε αντικειμενικά κριτήρια, εξελίσσεται δυναμικά και διακρίνεται για τον ρεαλισμό της”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]