Πολιτισμός

Η ταινία «Emma» στο θερινό σινεμά της «Τέχνης» στο Μεταλλικό

Οι προβολές στο θερινό σινεμά στο Στέκι της Τέχνης στο Μεταλλικό συνεχίζονται την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ με την ταινία Emma της Oτού Ντε Γουάιλντ.

Μια πιστή και κουρδισμένη στον σωστό παιχνιδιάρικο τόνο μεταφορά ενός πνευματώδους μυθιστορήματος της Τζέιν Όστεν, καλοστημένη και καλοπαιγμένη ταινία. Άλλωστε είναι ελάχιστοι οι συγγραφείς που έχουν δει τα βιβλία τους να αντέχουν τόσο πολύ στο χρόνο και να διασκευάζονται σε βάθος χρόνου για πολλές γενιές, διατηρώντας τη δύναμη και την φρεσκάδα τους. Η Τζέιν Όστεν παραμένει μια από τις πιο διαχρονικές φωνές της παγκόσμιας λογοτεχνίας και τα έργα της έχουν τη δύναμη να συγκινούν μέχρι σήμερα.

Είναι η εποχή «της μεγάλης αθωότητας του ανθρώπου», το 1800 του Αντιβασιλέα και της καλής αγγλικής κοινωνίας. Η νεαρή, μπριόζα Εμα, ορφανή από μητέρα ζει στην εξοχή και περνά τις μέρες της μεντο να σκαρφίζεται προξενιά και ρομαντικούς συνδυασμούς για τους γύρω της.

Αυτήτης η ενασχόληση τη βοηθά να πιστεύει ότι είναι ενάρετη και… ανθρωπίστρια και την εμποδίζει από το να ασχοληθεί με τον εαυτό της, με τα σκανταλιάρικα ελαττώματά της, την ελαφρά υπεροψία της: να ωριμάσει.

Η Τζέιν Όστεν περιγράφει με αφηγηματική επιδεξιότητα και σαρκαστικό χιούμορ την πορεία προς τη συναισθηματική ενηλικίωσή της, (αυτο)παγιδεύοντάς τη μέσα στην υπερβολική αυτοπεποίθησή της.

Μεγάλη Βρετανία, 2020

Σκηνοθεσία: Oτομ Ντε Γουάιλντ

Πρωταγωνιστούν: Ανια Τέιλορ-Τζόι, Τζόνι Φλιν, Μπιλ Νάι, Μία Γκοθ, Μιράντα Χαρτ, Τζος Ο’ Κόνορ, Κάλουμ Τέρνερ, Ρούπερτ Γκρέιβς, Τζέμα Γουίλαν, Άμπερ Άντερσον, Τάνια Ρέινολντς, Κόνορ Σουίντελς

Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 9.30 οι δρόμοι οδηγούν στο Στέκι της ΤΕΧΝΗΣ στο Μεταλλικό για μεγάλες απολαύσεις με όμορφες παρέες!

Παγωμένη μπυρίτσα, κρύα νεράκια, τσαγάκια και αναψυκτικά, με ή χωρίς ζάχαρη και συνοδεία αλμυρών ή γλυκών σνάκ θα βρείτε στο ανανεωμένο κυλικείο μας! Αντικουνουπικά μην ξεχάσετε! Το θρόισμα των δέντρων προσφέρεται αφειδώς!

Περισσότερα
Δείτε ακόμα