Γενικά

Η Elvial στηρίζει τη νεανική καινοτομία και επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο του junior achievement

H δέσμευση της ELVIAL να στέκεται στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας και να δίνει προτεραιότητα στην αειφορία και την καινοτομία στις πρακτικές της πιστοποιείται ακόμη μια φορά με την υποστήριξη της προσπάθειας του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς στο πλαίσιο του Junior Achievement.

Το Junior Achievement είναι ένα πρόγραμμα/διαγωνισμός που αναδεικνύει την καλύτερη “Εικονική Επιχείρηση – Company Program” και διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά υπό την αιγίδα της προεδρίας της Δημοκρατίας. Η ομάδα του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς συμμετέχει φέτος με την Top Harvest.

Ένα πλήρως αυτοματοποιημένο, αειφόρο αστικό θερμοκήπιο τοποθετείται στις ταράτσες και μπορεί να παράγει κηπευτικά που να καλύπτουν τις ανάγκες της πολυκατοικίας που θα το εγκαταστήσει. Λειτουργεί με ηλιακούς συλλέκτες και εξασφαλίζει τη βιώσιμη ενέργεια και παραγωγή τροφής. Η ιδέα είναι εφαρμόσιμη, αειφόρος και αφορά την καθημερινότητα όλων μας.

Σας καλούμε να στηρίξετε με την ψήφο σας την ΤΟP HARVEST ΕΔΩ

[oι εταιρείες εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά].

To πρωτότυπο της Top Harvest κατασκεύασαν οι ίδιοι οι μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς στη βιομηχανική μονάδα της ELVIAL με την επίβλεψη των καθηγητών τους.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ELVIAL κ. Ασημίνα Τζίκα, ανέλαβε τον ρόλο του Inspirational Mentor της ομάδας που διαγωνίζεται και μοιράστηκε την δική της οπτική και τις προσωπικές της εμπειρίες στα ζητήματα της επιχειρηματικότητας, της αειφορίας και της καινοτομίας, που αποτελούν μαθήματα και για τα παιδιά του συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Σημειώνουμε ότι το σχολείο πέρσι βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο στο Junior Achievement Europe και φέτος διεκδικεί με πολλές αξιώσεις την επανάληψη της διάκρισης.Είμαστε διπλά, χαρούμενοι και περήφανοι να υποστηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες, που προέρχονται από την τοπική κοινωνία μας.

Mάθετε περισσότερες λεπτομέρειες στα παρακάτω links:

Top Harvest   Junior Achievement   Inspirational Mentors

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]