Προτάσεις

H ELVIAL Μέγας χορηγός στο “OPEN HOUSE ATHENS 2024”

Το OPEN HOUSE Athens, η μεγαλύτερη αρχιτεκτονική εκδήλωση που έγινε θεσμός, κλείνει φέτος 10 χρόνια παρουσίας στην πόλη της Αθήνας. Η ELVIAL, ένθερμος υποστηρικτής της διοργάνωσης και της αρχιτεκτονικής, υποστηρίζει και φέτος το θεσμό ως ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ, προσκαλώντας το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την μοναδική αξία της αρχιτεκτονικής και του δομημένου περιβάλλοντος για τη ζωή μας!

Με 70 δημόσια και ιδιωτικά κτίρια με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον καθώς και ένα πλήθος εκδηλώσεων, ξεναγήσεων ειδικού ενδιαφέροντος, διαδρομών και διαγωνισμών, τo OPEN HOUSE ATHENS επανέρχεται το Σάββατο 13 & την Κυριακή 14 Απριλίου μετατρέποντας την πόλη σε ένα ανοιχτό μουσείο. Χιλιάδες κόσμου επισκέπτεται και συμμετέχει στις δράσεις του ΟΗΑ καθώς αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να αλληλοεπιδράσει με την πόλη και να μάθει περισσότερα για την αρχιτεκτονική κληρονομιά της.

Επιπλέον, το θέμα της φετινής εκδήλωσης θα αναδείξει 2 καίρια ζητήματα τα οποία αγγίζουν απόλυτα τις αξίες που διέπουν την ELVIAL, την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη. Η ισότιμη προσβασιμότητα και η συμπερίληψη συνιστούν βασικά στοιχεία της κοινωνικής υπευθυνότητας της ELVIAL καθώς και οι δύο αποτελούν πτυχές του σχεδιασμού που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων. Η προσβασιμότητα εξασφαλίζει ότι τα κτίρια και οι χώροι είναι προσβάσιμοι σε όλους, ανεξάρτητα από τυχόν περιορισμούς ή αναπηρίες. Ενώ η συμπερίληψη, προάγει τον σεβασμό της διαφορετικότητας και των αναγκών της κοινότητας, όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και δικαιώματα.

Έτσι, η ELVIAL για ακόμα μια φορά αποδεικνύει ότι στηρίζει σταθερά τις ενέργειες που φέρνουν την αρχιτεκτονική στο επίκεντρο της ανθρώπινης ύπαρξης και ενισχύουν τη θέση στη συνείδηση των πολιτών.

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]