Οικονομία

Επίσκεψη στην ELVIAL φοιτητών μηχανολόγων μηχανικών Texas A&M Univercity

Φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΤEXAS A&M UNIVERITY είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την ELVIAL στα πλαίσια του ESG προγράμματος της εταιρείας για την εκπαίδευση #weAreHere for education. Αυτή η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και βιομηχανίας, προσφέροντας στους φοιτητές μια πραγματική εικόνα του επαγγελματικού περιβάλλοντος και των σύγχρονων τεχνολογιών.

Κατά την άφιξή τους, τους φοιτητές υποδέχθηκαν θερμά ο κος Γιάννης Μέρτζιος, Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, Export Manager Industrial Division. Επίσης, ο κος Στέφανος Σφήκας, Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Διευθυντής Παραγωγής, τους ξενάγησε στα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης, στους χώρους παραγωγής, καθώς και σε άλλα κρίσιμα τμήματα της εταιρείας. Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον προηγμένο μηχανολογικό εξοπλισμό και την εφαρμογή καινοτόμων τεχνικών που συμβάλλουν στη βελτιστοποίηση της παραγωγής και τη διατήρηση της ποιότητας των προϊόντων.

Μια από τις σημαντικότερες στιγμές της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση που έγινε από τον κο Μέρτζιο. Οι φοιτητές ενημερώθηκαν για τις νέες τεχνολογίες και τις μελλοντικές τάσεις στον τομέα της μηχανολογίας του αλουμινίου, καθώς και για την εφαρμογή των θεωρητικών τους γνώσεων σε πραγματικά προβλήματα. Επιπλέον, παρουσιάστηκαν καινοτόμα έργα παρέχοντας έμπνευση και νέες ιδέες στους φοιτητές.

Η ELVIAL δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των νέων επιστημόνων και στη σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με την πρακτική εφαρμογή. Μέσω του ESG προγράμματος της εταιρείας για την εκπαίδευση #weAreHere for education, δίνεται η ευκαιρία στους φοιτητές να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους και να κατανοήσουν καλύτερα τις απαιτήσεις του σύγχρονου επαγγελματικού περιβάλλοντος.

Η επίσκεψη έκλεισε με μια συζήτηση μεταξύ των φοιτητών και των στελεχών της εταιρείας, κατά την οποία δόθηκε έμφαση στη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης και της επαγγελματικής ανάπτυξης. Οι φοιτητές έθεσαν ερωτήσεις και αντάλλαξαν απόψεις, αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες.

Η συμμετοχή σε τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ανεκτίμητη για τους φοιτητές, καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να συνδέσουν τη θεωρία με την πράξη και να ενισχύσουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες. Η ELVIAL αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της στην ενίσχυση της νεολαίας και στην προώθηση της καινοτομίας και της τεχνολογικής ανάπτυξης στην κοινωνία.

Περισσότερα

Την ανάκληση της ΚΥΑ που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στους παρόχους ενέργειας τις επιδοτήσεις ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον […]

Επιστολή του Χ.Χατζημλάδη προς τον Κ.Χατζηδάκη για την αύξηση του ΦΠΑ των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής

Επιστολή απέστειλε ο προέδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης, προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη σχετικά με […]

Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]