Αθλητισμός

Ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τον Εθνικό Ν.Αγιονερίου 0-0 με τον Α.Ο.Καβάλας

Ελπιδοφόρο υπήρξε το ξεκίνημα του Εθνικού Νέου Αγιονερίου στο φετινό πρωτάθλημα α’ ομίλου γ’ εθνικής κατηγορίας, έστω και αν η βαθμολογική συγκομιδή του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή.
Ο Εθνικός έφερε εντός έδρας «λευκή» ισοπαλία με την ιστορική αλλά και ισχυρή Καβάλα, κερδίζοντας τον πρώτο βαθμό του χάρη στον αγωνιστικό ενθουσιασμό αλλά και το συγκροτημένο και πειθαρχημένο παιχνίδι του και χάνοντας τους άλλους δύο εξ αιτίας του μόνου τομέα στον οποίο υστέρησε, και που ατυχώς ήταν «εκτελεστικός».
Πράγματι, ο Εθνικός κατάφερε στο πρώτο ημιχρόνιο να «δαμάσει» το άγχος της «πρώτης», να ξεπεράσει ανώδυνα τα δαστήματα πρωτοβουλίας κινήσεων και πίεσης της Καβάλας και να έχει και αυτός ωρισμένα διαστήματα εδαφικής υπεροχής, κατά την διάρκεια των οποίων απώλεσε δύο αξιόλογες ευκαιρίες με τους Αποστολά και Μήτσικα.
Κατόπιν στην επανάληψη, μετά το πρώτο δεκάλεπτο, κατά το οποίο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και φάνηκαν απειλητικοί, οι γηπεδούχοι, έχοντας αποβάλει κάθε άγχος, «ανέβασαν» την απόδοσή τους, και στο τελευταίο ημίωρο αγωνίσθηκαν επιθετικώς, άσκησαν κατά διαστήματα έντονη πίεση και έφεραν σε δύσκολη θέση τους φιλοξενουμένους.
Όμως, όπως αναφέρθηκε, οι του Εθνικού υπήρξαν είτε άτυχοι είτε άστοχοι στην τελική προσπάθεια, με επακόλουθο να χάσουν τέσσερες κλασικές ευκαιρίες και να μείνει χωρίς το καλύτερο δυνατό αντίκρυσμα η υπεροχή τους.
Την πιό «τρανταχτή» έχασε ο Χατζηστεφάνου (εντελώς μόνος με τον τερματοφύλακα!), ενώ πολύ κοντά στην παραβίαση της εστίας της Καβάλας βρέθηκαν και οι Ε.Στεφανίδης (δύο φορές) και Δημητρακόπουλος.
Ανεξάρτητα, πάντως, από την απώλεια των ευκαιριών και μαζί της νίκης, η συνολική απόδοση και εμφάνιση του Εθνικού «συνηγορούν» τουλάχιστον σε επανάληψη της περυρινής επιτυχούς πορείας με αισθητή παρουσία στο «προσκήνιο».
Και αυτό θα είναι ιδιαιτέρως τιμητικό γιά την ομάδα του νομού Κιλκίς, αν αναλογισθεί κανείς ότι φέτος θα συναντήσει στον «δρόμο» της αρκετά σημαντικά μέχρι και σπουδαία «ονόματα» του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η σύνθεση:
Καλογεράκης, Αλμπάνης (77’ Μπούζουρας), Γκέληνος, Αποστολάς, Μιλκούδης, Καρασίμος, Ε.Στεφανίδης, Μήτσικας (50’ Ορφανός), Χατζηστεφάνου (69’ Γκέρτσος), Πεχλιβάνης, Δημητρακόπουλος.

Τα πλήρη αποτελέσματα

Άρης – Καστοριά 3-1

Καμπανιακός – Ορφέας Ελευθερούπολης 0-2

Εθνικός Νέου Αγιονερίου – Καβάλα 0-0

Ηρακλής Αμπελοκήπων – Εθνικός Αλεξανδρούπολης 0-0

Δόξα Δράμας – Έβρος Σουφλίου 0-3

Άρης Ακροποτάμου – Θύελλα Φιλώτα 1-2

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Πανσερραϊκός 0-3

Απόλλων Αρναίας – Βυζάντιο Κοκκινοχώματος 0-2
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Πανσερραϊκός 3-0 3
2. Έβρος Σουφλίου 3-0 3
3. Άρης Θεσσαλονίκης 3-1 3
4. Βυζάντιο Κοκκιν. 2-0 3
5. Ορφέας Ελευθερ. 2-0 3
6. Θύελλα Φιλώτα 2-1 3
7. Ηρακλής Αμπελοκήπων 0-0 1
8. Εθνικός Αλεξαν. 0-0 1
9. Εθνικός Ν. Αγιονερίου 0-0 1
10. Α.Ο. Καβάλα 0-0 1
11. Άρης Ακροπόταμου 1-2 0
12. Α.Γ.Σ. Καστοριά 1-3 0
13. Καμπανιακός 0-2 0
14. Απόλλων Αρναίας 0-2 0
15. Δόξα Δράμας 0-3 0
16. Αναγέννηση Γιαν. 0-3 0

Η επομένη ημέρα (Κυριακή 21.9.14)
Καμπανιακός Χαλ.-Άρης Θεσ.
Καστοριά-ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΑ
Ορφέας Ελευθ.-Ηρακλής Αμπελ.
Καβάλα-Δόξα Δράμας
Εθνικός Αλεξ.-Άρης Ακροπ.
Έβρος Σουφλίου-Αναγέννηση Γιαν.
Θύελλα Φιλώτα-Βυζάντιο Κοκκιν.
Πανσερραϊκός-Απόλλων Αρν.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα