Αθλητισμός

Ελπιδοφόρο το νέο ξεκίνημα του ΓΑΣΚ με 23-22 επί του Γ.Σ. «Δράμα ‘86»

Ανασυγκροτήθηκε εκ βάθρων και στελεχώνεται με ηλικιακώς νέους στην πλειοψηφία τους παίκτες συν ωρισμένους «παλιούς» και «ώρισμους».

Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τον ΓΑΣ Κιλκίς να παρουσιασθεί ανταγωνιστικός απέναντι στον ΓΣ «Δράμα ‘86», με την περυσινή στην α1 εθνική κατηγορία σύνθεση, και να ξεκινήσει νικηφόρα στο χειροσφαιρικό πρωτάθλημα βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας, επικρατώντας με 23-22.

Από τα πρώτα λεπτά ο αγώνας κύλησε αμφίρροπος, με τους Δραμινούς να «ποντάρουν» στην πείρα τους και τους Κιλκισιώτες να «απαντούν» με μιάν υποδειγματική αμυντική συμπεριφορά και προσεκτικές επιλογές στην τελική προσπάθεια.

Οι δύο ομάδες «συμπορεύθηκαν» στο αποτέλεσμα, με την μία να μην αφήνει την άλλη να δημιουργήσει διαφορά μεγαλύτερη των δύο ομάδων. Η λήξη του πρώτου ημιχρονίου βρήκε την δραμινή να προηγείται της κιλκισιώτικης με 13-12.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο ΓΑΣΚ ανέβασε ακόμη περισσότερο την αμυντική απόδοσή του και προοδευτικώς ενέτεινε την πίεση του, προκαλώντας εκνευρισμό και «ρωγμές» στην συνοχή του ΓΣ «Δράμα ‘86», κάτι το οποίο εκμεταλλεύθηκε η ομάδα του Κιλκίς ιδίως μετά το 45’, οπότε και δημιούργησε διαφορά μέχρι και τριών τερμάτων.

Αυτό της επέτρεψε και να παίζει με «καθαρότερο μυαλό» και να «ροκανίζει» τον χρόνο μεταφέροντας το άγχος στην πλευρά της δραμινής.
ΓΑΣΚ 2015-16
Προς το τέλος ο ΓΑΣΚ αντιμετώπισε με επιτυχία την ύστατη προσπάθεια αντεπίθεσης του ΓΣ «Δράμα ‘86», γιά να φτάσει στην τελική επικράτηση πιό άνετα από ό,τι δείχνει το τελικό 23-22, καθώς δέχθηκε το εικοστό δεύτερο τέρμα σε «νεκρό» χρόνο (ηχητικό σήμα λήξης του αγώνα σχεδόν ταυτοχρόνως με την επίτευξή του).

Με μοναδικό ουσιαστικό τρωτό σημείο την ακόμη υφιστάμενη υστέρηση σε ομοιογένεια εξ αιτίας της οποίας δεν απέφυγε λάθη, ωρισμένα μάλιστα αβίαστα, από εκείνα που μπορούν να αποφευχθούν, η ομάδα του Κιλκίς έδειξε ότι το εγχείρημα της εκ βάθρων ανασυγκροτήσεώς της βρίσκεται στον σωστό «δρόμο».

Ίσως, μάλιστα, η αγωνιστική αναβάθμισή της να επέλθει γρηγορώτερα, αν οι παίκτες της συμμετέχουν στους αγώνες με περισσότερες ώρες προπόνησης, όπως απαιτείται γιά κάθε ομάδα, που επιχειρεί να φτάσει ή να επιστρέψει σε υψηλά επίπεδα προδιαγραφών και απόδοσης.

Η σύνθεση:
Κοβλακάς (Κολεσιώτης), Φυτανίδης 5, Γουγλίδης, Δ.Παπαδόπουλος 7, Καρβουνίδης 3, Σισμανίδης 3, Μαυρόπουλος, Χοτζούδης 2, Γιαβασίδης 2, Τοκατζόγλου, Φαχουρίδης 1.
• Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Σάββατο 24.10.15, Πρωτέας Άρτης-ΓΑΣ Κιλκίς

«Περισσότερες ώρες προπόνησης»
Αναφερόμενος στον αγώνα ο προπονητής και καθοδηγητής του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Λαζαρίδης δήλωσε τα εξής:
«Αν και αντιμετωπίσαμε ένα δυνατό και έμπειρο αντίπαλο, παίξαμε όπως το απαιτούσε η περίσταση. Είναι αλήθεια, ότι η άμυνά μας βρέθηκε σε εξαιρετική ημέρα.

Επί πλέον, οι παίκτες μας προσαρμόσθηκαν πλήρως σε ό,τι αφορά στις σε επίπεδο τακτικής απαιτήσεις στον επιθετικό τομέα, ενώ έδειξαν χαρακτήρα και είχαν αυτοσυγκέντρωση από την αρχή έως το τέλος.

Όμως δεν αποφύγαμε κάποια λάθη και κάποια διαστήματα κάμψης, τα οποία αποδίδουμε στην μείωση των ωρών προπόνησής μας στο νέο κλειστό γυμναστήριο. Προφανώς όσοι έλαβαν αυτήν την απόφαση αγνοούν το ότι η δημιουργία νέων ομάδων απαιτεί περισσότερες ώρες προπόνησης από αυτές που χρειάζονται οι «φτασμένες».

Και είναι άδικο γ’ αυτήν την νέα και… αμιγώς κιλκισιώτικη ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς να μην μπορεί να προπονείται επαρκώς, ώστε να αξιοποιήσει και να εκμεταλλευθεί τις δυνατότητής της.

Τα πλήρη αποτελέσματα

Άρης Θεσ.-ΑΟ Ιωαννίνων 26-27
ΑΕΣΧ Πυλαίας Θεσ.-Ασπίδα Ξάν. 29-25
Αρίων Πτολ.-Πρωτέας Άρτ. 30-43
ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ-«Δράμα ‘86» 23-22
Δίας Πολίχνης Θεσ.-Ζαφειράκης Ν. 37-31

Η επομένη ημέρα
(Σάββατο 24.10.15)
Δίας Πολίχνης Θεσ.-Άρης Θεσ.
ΑΟ Ιωαννίνων-ΑΕΣΧ Πυλαίας Θεσ.
Ασπίδα Ξάν.-Αρίων Πτολ.
Πρωτέας Άρτ.-ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
Ζαφειράκης Ν.-«Δράμα ‘86»

Περισσότερα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]

Δείτε ακόμα