Αθλητισμός

Ελπιδοφόρο ξεκίνημα του ΓΑΣΚ απέναντι στον πρωταθλητή Διομίδη Άργους

Ξεκίνησε με εντός έδρας ήττα από την αντίστοιχη του πρωταθλητή Διομήδη Άργους με 31-23 (17-10).
Όμως, η χειροσφαιρική ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς, παρά τα ωρισμένα προβλήματα της τελευταίας στιγμής, και με εξαίρεση το καθοριστικό «νεκρό» διάστημα των τελευταίων επτά λεπτών του πρώτου ημιχρονίου, οπότε και έχασε την επαφή με το προβάδισμα, πραγματοποίησε ιδιαιτέρως ελπιδοφόρα εμφάνιση, η οποία «συνηγορεί» σε αισθητή παρουσία της στο πρωτάθλημα της α1 εθνικής κατηγορίας γιά άλλη μία χρονιά.
Απέναντι στον στελεχωμένο με περισσότερα έμπειρα στελέχη Διομήδη, μεταξύ των οποίων και τρία με επιτυχή θητεία στο κιλκισιώτικο συγκρότημα (Μεγαλοοικονόμου, Κυπραίος, Σιμιτζής), ο ΓΑΣΚ «μπήκε ορμητικά» στον αγώνα, «συμβαδίζοντας» στην αρχή με τον αντίπαλό του (2-2, 3-3) και «παρακολουθώντας» τον από «απόσταση» δύο-τριών τερμάτων έως το 23’.
Εξ ιατίας του επακολουθήσαντος «νεκρού» διαστήματα της ομάδας του Κιλκίς η λήξη του ημιχρονίου βρήκε την αργείτικη προηγουμένη με 17-10.
Ωστόσο οι Κιλκισιώτες δεν «ύψωσαν λευκή σημαία», συνέχισαν να επιδιώκουν το καλύτερο, βλέποντας και το ότι οι Αργείοι βασίζονταν κυρίως σε τρεις (Μεγαλοοικονόμου, Μαστρογιάννη και Ανανιάδη), που σημείωσαν τα 21 από τα 31 τέρματα του Διομήδους, και διατήρησαν την καλή «εικόνα» των πρώτων 23 λεπτών του αγώνα, υποχρεώνοντας τους φιλοξενουμένους να μην «κατεβάζουν ταχύτητα» και να προσπαθούν να διευρύνουν την διαφορά, ώστε να αισθάνονται απολύτως ασφαλείς.
Η αντίληψη αυτή τους αποδείχθηκε σωτήρια, καθώς όταν στα τελευταία πέντε λεπτά «έμειναν» από δυνάμεις, ξεπέρασαν εντελώς ανώδυνα την «εκρηκτική» αντεπίθεση των Κιλκισιωτών χάρη στο «μαξιλάρι» της διαφοράς των δεκατριών τερμάτων (31-18). Κατά το εν λόγω διάστημα ο ΓΑΣΚ έπαιξε ως… να ξεκινούσε εκείνη την ώρα τον αγώνα και σημείωσε πέντε τέρματα χωρίς να δεχθεί κανένα. Έτσι, πέρα από τις καλές εντυπώσεις γιά την εμφάνισή του, πέτυχε να κερδίσει και «σημεία» ως προς τον συντελεστή τερμάτων, που κάποια στιγμή μπορεί να φανούν χρήσιμα.
Τόσο η συνολική «εικόνα» όσο και το αγωνιστικό φρόνημα της ομάδας του Κιλκίς συνιστούν σαφώς θετικό μήνυμα, κατά μείζονα λόγο σε συνάρτηση με το γεγονός ότι αυτή αντιμετώπισε, όπως αναφέρθηκε, προβλήματα τραυματισμών της τελευταίας στιγμής, εξ αιτίας των οποίων δεν αγωνίσθηκε καθόλου ο Γρηγοριάδης, μία απουσία σίγουρα καθοριστική, και αγωνίσθηκαν χωρίς να φτάσουν στα γνώριμα επίπεδα απόδοσης οι Τάτσης και Μέγκας.
«Αυτά τα προβλήματα μας επηρέασαν», δήλωσε ο προπονητής Γιάννης Λαζαρίδης, «σε σημείο που να μην μπορέσουμε να παρουσιάσουμε το καλύτεο «πρόσωπό» μας απέναντι στον πρωταθλητή». Και πρόσθεσε: «Όμως, δεν μπορεί να μην ικανοποιεί η προσπάθεια όλων των παιδιών απέναντι σε αντίπαλο τέτοιας δυναμικότητας. Αν μη τι άλλο, όλα έδειξαν την θέλησή τους να οδηγήσουν και φέτος την ομάδα στον «δρόμο» της καταξίωσης. Και χαίρομαι που αυτό το αναγνωρίζει και ο φίλαθλος κόσμος μας, όπως φάνηκε και από τον τρόπο, με τον οποίο «αγκάλιασε» την ομάδα στο φετινό ξεκίνημα».
Όσον αφορά στον πρωταθλητή Διομήδη με εξαίρεση το τελευταίο πεντάλεπτο του συνδυασμού κόπωσης και χαλάρωσης και με την επιφύλαξη του ότι στηρίχθηκε σε μόλις τρεις μονάδες στον εκτελεστικό τομέα, έδειξε ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει και φέτος να πρωταγωνιστεί. Και μόνον ομάδες σαν αυτήν μπορούν να εκμεταλλεύονται πλήρως προβλήματα, σαν αυτά που αντιμετώπισε η κιλκισιώτικη, και να επικρατούν, όσο αξιόμαχος και αν είναι ο αντίπαλός του.
Διαιτήτευσε το έμπειρο δίδυμο Κατσίκη-Μιχαηλίδη.
Οι συνθέσεις:
ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ: Κοβλακάς (Κοτανίδης), Τάτσης 1, Λασκάκης 1, Δημάκης 9, Δεληγιάννης 3, Σαλαβασίδης, Δούγιας 6, Χοτζούδης, Μαυρόπουλος 1, Μέγκας 1, Χαλκίδης, Γιαβασίδης, Σισμανίδης 1, Γουγλίδης, Παπαδόπουλος.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (από το φύλλο αγώνα): Πασσιάς (Λοΐζος), Κυπραίος, Μεγαλοοικονόμου 7, Καρκαλάτος, Κρεμαστιώτης 2, Σιαματάς, Νούγκοβιτς, Ντάσεβιτς 3, Σαμαράς 1, Ανανιάδης 8, Χαντέλης, Λοΐζος, Μαστρογιάννης 6, Σιμιτζής 2.
-Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Σάββατο 4.10.14, 18.00, Ποσειδών Λουτρακίου-ΓΑΣ Κιλκίς.
Τα πλήρη αποτελέσματα
Φίλιππος Βερ.-Ποσειδών Λουτρ. 29-28
ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ-Διομήδης Άργ. 23-31
ΧΑΝ Θεσ.-ΙΕΚ Ξυνή/ΔΙΚΕΑΣ Ν.Ιωνίας 23-22
ΠΑΟΚ Θεσ.-ΑΣΕ Δούκα 26-21
«Δράμα ‘86»-Φοίβος Συκ.Θεσ. 23-32
ΑΕΚ Αθηνών-Αναγέννηση Βύρ. 22-24
Η επομένη ημέρα
(Σάββατο 4.10.14)
ΑΕΚ Αθηνών-Φίλιππος Βερ.
Ποσειδών Λουτρ.-ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ
Διομήδης Άργ.-ΧΑΝ Θεσ.
ΙΕΚ Ξυνή/ΔΙΚΕΑΣ Ν.Ιωνίας-ΠΑΟΚ Θεσ.
ΑΣΕ Δούκα-«Δράμα ‘86»
Αναγέννηση Βύρ.-Φοίβος Συκ.Θεσ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα