Πολιτική

ΕΛΜΕ Κιλκίς: Παραιτήσεις αιρετών από το ΠΥΣΔΕ

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς ενημερώνει πως τα μέλη του σωματείου Σοφία Μεσίγκου, Ιωάννης Γεωργούσης, Φώτιος Παρπόρης και Χρήστος Σαββίδης που εξελέγησαν μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στα υπηρεσιακά συμβούλια υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς υπενθυμίζει πως το σωματείο απείχε από τις εκλογές αιρετών της 7ης Νοεμβρίου σε ποσοστό 95%.

Παράλληλα, ανακοινώνει πως οι εκλεγμένοι εκπαιδευτικοί, μέλη της ΕΛΜΕ, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, σεβόμενοι τη βούληση του κλάδου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Κιλκίς , πάντοτε με ποσοστό συμμετοχής της τάξης του 85% σε εκλογές αιρετών για τα υπηρεσιακά συμβούλια, στις αντίστοιχες εκλογές του Νοέμβρη 2020, αντιδρώντας στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του υπουργείου παιδείας, απείχαμε με ποσοστό αποχής 95%.

Κατόπιν αυτών, η ΕΛΜΕ Κιλκίς θεωρεί αυτονόητο ότι δεν τεκμαίρεται εκλογή αιρετών ούτε προκύπτει δημοκρατική εκπροσώπηση των εκπαιδευτικών. Οι εκλεγμένοι συνάδελφοι σεβόμενοι την προεκλογική τους δέσμευση και τη βούληση του κλάδου υπέβαλλαν ήδη τις παραιτήσεις τους.

Σημειώνουμε ότι όλοι οι υποψήφιοι και όλα τα ψηφοδέλτια είχαν ήδη παραιτηθεί – αποσυρθεί από τις ψευτο – εκλογές παρωδία, όταν το υπουργείο Παιδείας θεσμοθέτησε με τρόπο άκρως αντιδραστικό τη νέα μορφή “ψηφοφορίας”.

Κατόπιν αυτών, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Κιλκίς καλεί τους εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων να μην υποβάλλουν αιτήσεις για την κάλυψη αυτών των κενών θέσεων. Δεν μας ταιριάζει ο ρόλος του δοτού “αιρετού”.

Δεν δεχόμαστε την ταπείνωση και τον αυτοεξευτελισμό. Δεν διαπραγματευόμαστε την υπερηφάνειά μας και φυσικά τις δημοκρατικές και συνδικαλιστές μας ελευθερίες που με αγώνες χρόνων έχουν κατακτηθεί.

Οι αντιδημοκρατικές αυτές μεθοδεύσεις και πρακτικές είναι ξένες για τον κλάδο. Δεν κηλιδώνουμε τα σύμβολα του αγώνα μας. Παλεύουμε για δημοκρατικά δικαιώματα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα