Κοινωνία

Κινητοποίηση ΕΛΜΕ ενάντια στην αξιολόγηση εκπαιδευτικών του Κιλκίς

Με ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Κιλκίς καλεί όλους τους συλλόγους διδασκόντων να υλοποιήσουν την απόφαση της ΟΛΜΕ, να πραγματοποιήσουν συνεδρίαση σχετικώς με την αξιολόγηση κατά το διάστημα από την Τετάρτη 15 έως και την Παρασκευή 17.1.14 κατά το οποίο η απόφαση θα υλοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα,προκειμένου όλα τα σχολεία μαζί,σαν μια γροθιά,όλοι οι εκπαιδευτικοί να απορρίψουμε την αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών», όπως τονίζεται χαρακτηριστικώς.
Το πρακτικό που προτείνεται να υιοθετήσουν οι σύλλογοι είναι το εξής:
«Ο σύλλογος διδασκόντων του όποιου σχολείου δηλώνει ότι είναι αντίθετος με την λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των σχολικών μονάδων.
Η αξιολόγηση δεν έχει στόχο να γίνει ο εκπαιδευτικός και το δημόσιο σχολείο καλύτερο, για να υπηρετήσει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Το σχολείο, που διαμορφώνεται,μέσω και της αξιολογήσεως, θα υποβαθμίσει παραπέρα τη μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά, θα έχει ως αποτέλεσμα το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων αλλά και την απόλυση χιλιάδων εκπαιδευτικών. Δεν θέλουμε σχολεία και μαθητές πολλών ταχυτήτων. Το δικαίωμα στη μόρφωση πρέπει να είναι ενιαίο για όλα τα παιδιά.
Προς την κατεύθυνση αυτή, με βάση την απόφαση του σωματείου μας και του κλάδου μας, δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην «αυταξιολόγηση» της σχολικής μονάδας και δεν συγκροτούμε τις ομάδες εργασίας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα