Γενικά

Η ΕΛΜΕ Κιλκίς καταγγέλλει την διαδικασία αυταξιολόγησης των καθηγητών

Την αντίδραση της ΕΛΜΕ Κιλκίς προσκάλεσε η εκ μέρους της διευθύνσεως δευτεροβαθμίου εκπαιδεύσεως Κιλκίς αποστολή εγγράφου προς τους διευθυντές των σχολείων με θέμα τον έλεγχο νομιμότητας των πρακτικών.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Σχετικώς με το έγγραφο του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς που στάλθηκε στους διευθυντές των σχολείων για έλεγχο νομιμότητας πρακτικών:
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κιλκίς θεωρεί ότι έχει ως στόχο τον εκφοβισμό των διευθυντών και κατ΄ επέκτασιν των εκπαιδευτικών, ώστε να δεχτούν αδιαμαρτύρητα να εφαρμόσουν τη λεγόμενη αυτοαξιολόγηση των σχολείων και να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας για την υλοποίησή της. Η ενέργεια αυτή αποτελεί αποκορύφωμα του κλίματος φόβου και πίεσης που έχει καλλιεργηθεί εδώ και ένα μήνα στα σχολεία του νομού Κιλκίς από το διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με παρεμβάσεις του στους συλλόγους διδασκόντων και ορισμένους διευθυντές σχολείων που προφορικά προειδοποιούν τους συναδέλφους ότι θα υποστούν πειθαρχικές κυρώσεις για παράβαση καθήκοντος, αν δεν συμφωνήσουν με τη «αυτοαξιολόγηση» και δεν συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας.
Η διεύθυνση προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες ακριβώς γιατί η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών του νομού έδειξε με πολλούς τρόπους την αντίθεσή της στο ΠΔ και φάνηκε απρόθυμη να βάλει την σφραγίδα της στην παραπέρα κατεδάφιση του δημόσιου δωρεάν ενιαίου και μαζικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Είναι φανερό ότι, όταν η πολιτική μιας κυβέρνησης είναι τόσο αντιλαϊκή και απάνθρωπή όσο η σημερινή, δεν μπορεί παρά και ο τρόπος υλοποίησής της να είναι αντίστοιχα αυταρχικός και αντιδημοκρατικός.
Τονίζουμε, επίσης, ότι η παραπάνω ενέργεια διεκδικεί τα πρωτεία σε πανελλαδικό επίπεδο και δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο από την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης. Καλούμε την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αποσύρει το συγκεκριμένο έγγραφο και να σταματήσει να προβαίνει σε ενέργειες που έχουν ως στόχο τον εκφοβισμό των συναδέλφων.
Καλούμε τους συναδέλφους να μη φοβηθούν, να μην υποκύψουν στις πιέσεις της διοίκησης, αλλά αντίθετα να ορθώσουν ανάστημα, να απορρίψουν την αυτοαξιολόγηση και να μην συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας σύμφωνα με τις αποφάσεις του κλάδου.
Θυμίζουμε ότι ο κλάδος μας στο παρελθόν αντιπάλεψε με επιτυχία ανάλογες προσπάθειες και κατέστησε ανενεργά πολλά Προεδρικά Διατάγματα και νόμους που η ζωή απέδειξε άλλωστε ότι δεν ήταν προς όφελος της εκπαίδευσης.
Καλούμε την ΟΛΜΕ να αποστείλει κλιμάκιο στο νομό Κιλκίς, να προχωρήσει σε στάση εργασίας στο νομό μας με ταυτόχρονη πανεκπαιδευτική κινητοποίηση σ’ αυτόν».

Η ΟΛΜΕ στηρίζει την ΕΛΜΕ Κιλκίς στο θέμα με την αυτοαξιολόγηση
Την παρέμβαση της ΟΛΜΕ, ύστερα από την σχετική έκκληση της ΕΛΜΕ Κιλκίς, προκάλεσε το έγγραφο του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, με το οποίο ζητείται ο έλεγχος νομιμότητας των πρακτικών των συλλόγων διδασκόντων γιά την αυτοαξιολόγηση.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει την ενέργεια του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Κιλκίς να αποστείλει έγγραφο για τον έλεγχο νομιμότητας των πρακτικών των συλλόγων διδασκόντων για την «αυτοαξιολόγηση».
Θεωρούμε ότι η ενέργεια αυτή έχει ως στόχο τον εκφοβισμό των διευθυντών και, κατ΄ επέκτασιν, των εκπαιδευτικών, ώστε να δεχθούν αδιαμαρτύρητα να εφαρμόσουν τη λεγόμενη αυτοαξιολόγηση των σχολείων και να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας για την υλοποίησή της.
Η ενέργεια αυτή αποτελεί αποκορύφωμα του κλίματος φόβου και πίεσης που έχει καλλιεργηθεί εδώ και ένα μήνα στα σχολεία του νομού Κιλκίς από τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με παρεμβάσεις του στους συλλόγους διδασκόντων και ορισμένους διευθυντές σχολείων που προφορικά προειδοποιούν τους συναδέλφους ότι θα υποστούν πειθαρχικές κυρώσεις για παράβαση καθήκοντος, αν δεν συμφωνήσουν με την υλοποίηση της «αυτοαξιολόγησης» και δεν συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας.
Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες ακριβώς επειδή η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών έδειξε με πολλούς τρόπους την αντίθεσή της στο νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης, αρνούμενη να συμφωνήσει στην παραπέρα κατεδάφιση του δημόσιου και δωρεάν σχολείου για όλα τα παιδιά.
Είναι φανερό, ότι, όταν η πολιτική μιας κυβέρνησης είναι τόσο αντιλαϊκή και βάρβαρη όσο η σημερινή, δεν μπορεί παρά και ο τρόπος υλοποίησής της να είναι αντίστοιχα αυταρχικός και αντιδημοκρατικός.
Τονίζουμε, επίσης, ότι η παραπάνω ενέργεια διεκδικεί τα πρωτεία σε πανελλαδικό επίπεδο και δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο από το διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην υλοποίηση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Καλούμε τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αποσύρει το συγκεκριμένο έγγραφο και να σταματήσει να προβαίνει σε ενέργειες που έχουν ως στόχο τον εκφοβισμό των συναδέλφων.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην φοβηθούν, να μην υποκύψουν στις πιέσεις της διοίκησης, αλλά, αντιθέτως, να ορθώσουν το ανάστημά τους, να απορρίψουν την αυτοαξιολόγηση και να μη συγκροτήσουν τις ομάδες εργασίας υλοποιώντας τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου μας.
Θυμίζουμε ότι ο κλάδος μας στο παρελθόν αντιπάλεψε με επιτυχία ανάλογες προσπάθειες και κατέστησε ανενεργά πολλά προεδρικά διατάγματα, υπουργικές αποφάσεις και νόμους, που όπως και η ίδια η ζωή απέδειξε άλλωστε, δεν ήταν προς όφελος της δημόσιας εκπαίδευσης.
Στηρίζουμε πλήρως τους εκπαιδευτικούς και το ΔΣ της ΕΛΜΕ του νομού Κιλκίς στον αγώνα τους ενάντια σε τέτοιες μεθοδεύσεις».

Περισσότερα

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται, την Τετάρτη 28.2.24, οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, αντιτιθέμενοι […]

Συνάντηση δημάρχου Κιλκίς με την πρόεδρο και τα στελέχη του ‘’Νηρέα’’ για τα Κέντρα Πρόληψης

Επίσκεψη στον δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη πραγματοποίησαν χθες η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς Στέφανου Παραστατίδη στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων