Η έλλειψη προσωπικού αιτία της σημερινής κακής «εικόνας» των δημοσίων αφοδευτηρίων

Γενικά /

Τις διαμαρτυρίες επαγγελματιών λαϊκών αγορών και άλλων πολιτών γιά την κατάσταση στα δημοτικά αφοδευτήρια της πλατείας Λατσιών, στην «καρδιά» της λαϊκής αγοράς Κιλκίς, μετέφερε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω-Ο δήμος στα χέρια του πολίτη» Δημήτρης Αγαθόπουλος στο δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς, κατά την διά τηλεδιασκέψεως εμβόλιμη συνεδρίασή του της Παρασκευής 16.7.21.

«Το θέμα», είπε ο κ.Αγαθόπουλος, «δεν αφορά μόνο κατά την περίοδο της εμποροπανηγύρεως Κιλκίς, αλλά γενικώς και διαχρονικώς. Είναι απαράδεκτο, ολόκληρη πόλη να μην διαθέτει ευπρεπή δημόσια αφοδευτήρια. Θα πρέπει ο δήμος να μεριμνήσει γιά σχετικό έργο».

Ο κ.Αγαθόπουλος αναφέρθηκε και στην έλλειψη υποδομών στα κοιμητήρια του Κιλκίς:

«Ειπώθηκε, ότι το έργο γι’ αυτές θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2022.

Έως τότε, όμως, είναι απαραίτητο να στηθεί μία πρόχειρη εγκατάσταση για την εξυπηρέτηση λειτουργικών αναγκών, όπως δεξιώσεις, τελετές, προστασία από ήλιο ή βροχή, μοίρασμα κολλύβων κ.ά.».

Απαντώντας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Ανέστης Πογέλης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, όσον αφορά στα αφοδευτήρια, τα μεν κλειδιά τα κρατεί ο σύλλογος πωλητών λαϊκών αγορών, ενώ η ελλιπής φροντίδα τους έχει να κάνει με την έλλειψη προσωπικού, που αν υπήρχε, θα τα φρόντιζε επί καθημερινής βάσεως.

Άφησε δε ανοικτή την προοπτική τοποθέτησης προχείρων εγκαταστάσεων (κιόσκια) στα κοιμητήρια:

«Θα δούμε πώς μπορούμε να τα στήσουμε», είπε.

Περισσότερα

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η μονάδα λυματολάσπης της ΔΕΥΑΚ με 6.836.316 ευρώ

Η διαχείριση της λυματολάσπης από τους βιολογικούς καθαρισμούς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με έναν συνδυασμό πρωτοποριακών μεθόδων, που περιλαμβάνει τεχνολογίες […]

Δείτε ακόμα

ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΚΥΝΗΓΟΙ

Οι ιστορίες με κρυμμένους θησαυρούς στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι μύθοι σαν τον Αισώπειο με το γεωργό που λίγο πριν […]