Ελκυστικό και φέτος το κοινωνικό φροντιστήριο ενορίας Α.Δημητρίου

Κοινωνία /

Γιά δεύτερη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία του καθηγητή Γιώργου Αντωνιάδη την οποία «αγκάλιασε» και στήριξε η ιερά μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου θα λειτουργήσει κοινωνικό φροντιστήριο στην ενορία Αγίου Δημητρίου Κιλκίς.

Είκοσι είναι μέχρι στιγμής τα παιδιά που έχουν εγγραφεί και τα οποία πληρούν τα κριτήρια ένταξης (πολύτεκνες οικογένειες, άνεργοι γονείς κα). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα κυριότερα μαθήματα από την πρώτη μέχρι την τρίτη λυκείου. Φέτος, σε σύγκριση με πέρυσι, αυξήθηκαν οι εθελοντές καθηγητές, οι οποίοι πλέον είναι δεκαέξι.

Υπάρχουν τρεις αίθουσες διδασκαλίας, μία προσφάτως ανακαινισμένη, μία αίθυσα στο παρεκκλήσι και μία στο γραφείο του ναού. Τα έξοδα γιά χαρτικά και πίνακες διδασκαλίας τα κάλυψαν η ενορία και οι καθηγητές οικειοθελώς. Τα χρήματα, επίσης, γιά την θέρμανση των αιθουσών εξασφαλίζει η ενορία του Αγίου Δημητρίου σε μεγάλο βαθμό με την βοήθεια άλλων ενοριών.

Τα μαθήματα ξεκινούν την Δευτέρα 1.10.15. Οσοι καθηγητές επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικώς μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς έως τις 15.9.15. Οσοι μαθητές λυκείου προέρχονται από οικογένειες με οικονομικά προβλήματα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου έως τις 30.9.15. Καθηγητές και καθηγήτριες μπορούννα ζητήσουν πληροφορίες από τα τηλέφωνοα 23410 22576 και 6946 359086.
Τέλος, τα γραφεία του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου είναι ανοικτά κάθε ημέρα, τις ώρες 07.00-12.00 και 18.00-20.00.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα