Γενικά

«Ελευθερώθηκε» ο διάδρομος του αεροδρομίου στην δομή προσφύγων της Νέας Καβάλας

Στην εκκένωση του διαδρόμου αποπροσγείωσης του αεροδρομίου Ν.Καβάλας από τα «κονταίηνερ», στα οποία φιλοξενούνται πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι έχουν αιτηθεί ασύλου στην χώρα μας και διαμένουν στην εκεί δομή προχώρησε η διοίκηση της δομής.

Υλοποιείται έτσι, όπως δήλωσε στον “Μαχητή” ο διοικητής της δομής Τραϊανός Τρέγκας, αυτό, γιά το οποίο είχε δεσμευθεί έναντι της δημοτικής αρχής Παιονίας και του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη, ο υπουργός μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην δομή και την έδρα του δήμου, το Πολύκαστρο, στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, και για το οποίο ο ίδιος υπήρξε ιδιαιτέρως φορτικός, ώστε να δοθούν οι αναγκαίοι πόροι για την εκτέλεση του έργου.

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΤΡΕΓΚΑΣ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ

Υπενθυμίζεται, ότι ο διάδρομος αποπροσγείωσης του αεροδρομίου της Ν. Καβάλας, που κατά τις δημοτικές αρχές η ύπαρξη του αποτελεί συγκριτικό και αναπτυξιακό πλεονέκτημα γιά την περιοχή έχει ουσιαστικώς αδρανοποιηθεί και δεν λειτουργεί για λόγους αεροπλοϊας εδώ και μία εξαετία περίπου, όταν και ξεκίνησε η λειτουργία το κέντρου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στην εν λόγω περιοχή.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα