Γενικά

Ελεύθερος με όρους για την ανθρωποκτονία ο 54χρονος κτηνοτρόφος, στη φυλακή ο 38χρονος για την απόπειρα ληστείας

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Κιλκίς, ο 54χρονος κτηνοτρόφος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε με την κυνηγετική του καραμπίνα τον 45χρονο, όταν πήγε μαζί με τρεις συνεργούς του – και μεταξύ αυτών δύο ανήλικους – να τον ληστέψουν, στην μονάδα του, στις Μουριές Κιλκίς.

Εις βάρος του, η εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοχρησία. Στην απολογία του ο κτηνοτρόφος φέρεται να υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα. “Φοβήθηκα για τη ζωή μου” ανέφερε, κατά πληροφορίες, τονίζοντας ότι πυροβόλησε υπό καθεστώς ταραχής. Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν αφορούν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την αυτοπρόσωπη εμφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Στη φυλακή ο 38χρονος

Εκτός από τον 54χρονο, το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασε σήμερα και ο 38χρονος φερόμενος συνεργός του θανόντος που απολογήθηκε για την πράξη της απόπειρας ληστείας. Ανακριτής και εισαγγελέας για την περίπτωσή του έκριναν ότι θα πρέπει να προφυλακιστεί.

Όπως έγινε γνωστό, στην απολογία του ανέφερε ότι πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον κτηνοτρόφο επειδή εκείνος – κατά τους ισχυρισμούς του – ενήργησε ασελγείς πράξεις εναντίον του 15χρονου γιου του και της ανήλικης κόρης του. “Όταν το έμαθα αυτό έχασα τη γη κάτω από τα πόδια” φέρεται να απολογήθηκε.

Στο Βόλο κρατούνται οι δύο ανήλικοι

Στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου μετάγονται οι δύο ανήλικοι που κατηγορούνται ότι αποπειράθηκαν να ληστέψουν τον 54χρονο κτηνοτρόφο στις Μουριές, με αποτέλεσμα το υποψήφιο θύμα τους να πυροβολήσει με κυνηγετική καραμπίνα τον 45χρονο που τους συνόδευε, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Οι ανήλικοι, 15 και 16 ετών αντίστοιχα, απολογήθηκαν ενώπιον του ανακριτή Κιλκίς και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Στις απολογίες του αρνήθηκαν την βασική κατηγορία που τους αποδίδεται υποστηρίζοντας ότι πήγαν στην κτηνοτροφική μονάδα για να ζητήσουν εξηγήσεις από τον 54χρονο επειδή εκείνος – κατά τους ισχυρισμούς τους – ενήργησε ασελγείς πράξεις εναντίον του ενός και συγγενικού του προσώπου.

Ο 15χρονος φέρεται να είπε στην απολογία του για την επίθεση στον κτηνοτρόφο στο Κιλκίς: «Ο 54χρονος είχε ασελγήσει σε βάρος μου και σε βάρος της αδελφής μου. Μόλις το έμαθε ο πατέρας μου εκείνο το βράδυ, πήγαμε στη κτηνοτροφική μονάδα για να του ζητήσουμε το λόγο».

Ο 16χρονος από την πλευρά του ανέφερε: «Μπήκα στο αμάξι από τη Ροδόπολη Σερρών για να επιστρέψω στο χωριό μου και εκεί αντιλήφθηκα την ένταση που υπήρχε μέσα στο αυτοκίνητο. Ο πατέρας του φίλου μου, μου είπε ότι θα επιστρέψουμε στο χωριό μετά την επίσκεψη μας στον κτηνοτρόφο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα