Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Η Ελένη …μένει

Νέα «κεφαλή» στην ιερά μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου, με την ενθρόνιση του κκ Βαρθολομαίου, του ενάτου από καταβολής Ιεράς Μητροπόλεως, το 1928 (τότε, και έως το 1991 Πολυανής, Αξιωτών, Παιονίας και Κιλκισίου ή, χάριν συντομίας, απλώς Πολυανής και Κιλκισίου) σεβασμιωτάτου μητροπολίτου.

Και ενώ και στην εκκλησιαστική αρχή, όπως συμβαίνει και με όλες τις άλλες τοπικές, τα πρόσωπα αλλάζουν, στην τοπική μητρόπολη υπάρχει μία «σταθερά», που, επαληθεύοντας το περιεχόμενο της λέξης, …δεν αλλάζει με τίποτε!

Χρόνια τώρα ακλόνητη και πανταχού παρούσα στα της ΙΜΠΚ η Ελένη Ασλανίδου, ένας μόνιμος σύνδεσμός της με το χριστεπώνυμο πλήρωμα, μία εμβληματική φυσιογνωμία στον χώρο, που διακρίνεται αριστερά στο στιγμιότυπο λίγο μετά την τελετή ενθρονίσεως του νέου σεβασμιωτάτου κκ Βαρθολομαίου.

Στην περίπτωσή της ταιριάζει μία παράφραση των στίχων γνωστού άσματος: «Οι εκκλησιαστικές αρχές φεύγουνε, μα η Ελένη μένει»!

Περισσότερα

Όχι χαμηλά τα “πανώ”

Τείνει να εξελιχθεί, αν δεν έχει ήδη εξελιχθεί, σε … μόδα στο Κιλκίς η ανάρτηση ενημερωτικών “πανώ” σε χαμηλό ύψος, […]

Φωτοσχόλιο

Από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιο της Πέμπτης 4 Απριλίου 2024

«Παράδρομοι» και… δρόμοι

Δεν σημειώθηκε τροχαίο στο ύψος της Νέας Σάντας σε κανένα… «παράδρομο» ή «εθνική οδό», όπως με «ευκολία» ισχυρίσθηκαν κάποιοι του […]

Δείτε ακόμα