Γενικά

Ελέγχεται πλήρως η κατάσταση των μεταναστών με προορισμό την ΒΔ Ευρώπη

Χωρίς ουσιαστικό αντίκτυπο γιά τα τμήματα συνοριακής φύλαξης του νομού μας υπήρξε ο θόρυβος που ξέσπασε εσχάτως με το έγγραφο του υποστρατήγου της ΕΛΑΣ Γεωργίου Νίτσα, που αφορούσε στους μετανάστες, και το οποίο ανεκλήθη άμα τη γνωστοποίησή του από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου προστασίας του πολίτου του υπουργού Γιάννη Πανούση.

Και τούτο, διότι, εκτός των άλλων, τα συνοριακά τμήματα της Ειδομένης και της Δοϊράνης, που μέχρι ενός βαθμού και κατά περίσταση λειτουργούν και ως κέντρα κράτησης μεταναστών, που εισέρχονται λάθρα στην χώρα μας, κρατούν ετούτη την εποχή μικρό αριθμό μεταναστών (πέντε και δέκα αντιστοίχως).
Οπως μας δήλωσαν οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, κατά την περίοδο του Χειμώνα, και ιδιαίτερως στις περιόδους δυσμενών καιρικών συνθηκών παρατηρείται μεγάλη κάμψη στο θέμα της παράνομης εισόδου στην Πατρίδα μας.

Εξαίρεση αποτελούν ετούτη την περίοδο οι Σύροι μετανάστες, οι οποίοι λόγω της εκρύθμου και πολεμικής καταστάσεως που επικρατεί στην χώρα του εισρέουν κατά «κύματα» στην χώρα μας αιτούμενη πολιτικό άσυλο.
Το φαινόμενο αυτό καταγράφεται ιδιαίτερως στην περιοχή των μεθοριακών σταθμών Ευζώνων και Ειδομένης και πολύ λιγότερο σε αυτό της Δοϊράνης.

Αυτό, που έχει ενδιαφέρον να αναφερθεί, είναι ότι σχεδόν στο σύνολό τους επιδιώκουν να βρεθούν σε βορειοδυτικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεδομένης της οικονομικής κρίσεως στην χώρα μας και των λίγων ευκαιριών γιά εργασία.
Υπενθυμίζεται, ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τα έγγραφα, που τους χορηγούνται, απαγορεύεται η παρουσία τους σε παραμεθόριες περιοχές, όπως ο νομό μας, γι’ αυτό και παρατηρείται το φαινόμενο της μετακίνησής των πεζή, αλλά κυρίως μέσω του ΚΤΕΛ Κιλκίς προς την Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα