Γενικά

Εκτός τηλεκπαίδευσης συνεχίζουν τα μαθήματα στα Εσπερινά σχολεία του Κιλκίς

Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να παραμένει το αίτημα των μαθητών του εσπερινού λυκείου και γυμνασίου Κιλκίς να παρακολουθούν τα μαθήματα τους μέσω τηλεκπαίδευσης την περίοδο της πανδημίας.

Και τούτο διότι πέραν των γενικότερων δυσκολιών που υπάρχουν στην συνεπή παρακολούθηση μαθημάτων στα εν λόγω σχολεία ,λόγω της ιδιαιτερότητας των σπουδαστών οι οποίοι είναι συνήθως εργαζόμενοι μεγάλης ηλικίας, ήλθε να προστεθεί και το θέμα της πανδημίας που προκαλεί μεγαλύτερες αναστολές και επιφυλάξεις.

Κάτι το οποίο δικαιολογεί το αίτημα τους να συμπεριληφθούν στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης, έτσι ώστε να μπορέσουν να μετέχουν στα μαθήματα τους με μεγαλύτερη ευκολία αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Μάλιστα για τον λόγο αυτό είχαν προχωρήσει στο ξεκίνημα της προηγούμενης εβδομάδας μία άτυπη αποχή από τα μαθήματα ,η οποία όμως ουσιαστικά φυλλορόησε στην πορεία των ημερών και πλέον τα μαθήματα διεξάγονται στην συνήθη πορεία τους.

Το ζήτημα του αιτήματος για τηλεκπαίδευση στα εσπερινά σχολεία του νομού μας έφερε ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων, υποβάλλοντας σχετική ερώτηση προς το αρμόδιο υπουργείο παιδείας πριν από ένα περίπου εικοσαήμερο, ο βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Φραγγίδης, με την απάντηση να εκκρεμεί μέχρι σήμερα στα πλαίσια του σχετικού κανονισμού (απάντηση εντός εικοσιπέντε ημερών).

Το αίτημα των μαθητών είναι γνωστό βεβαίως και στην διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Κιλκίς στη ευθύνη της οποίας τελούν τα εν λόγω σχολεία.

Όπως δήλωσε στον ”Μαχητή” ο διευθυντής της Θεόδωρος Χριστοφορίδης είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν αφορά μόνον τα σχολεία του Κιλκίς, αλλά και τα υπόλοιπα αντίστοιχα σε όλη την χώρα και το οποία εξετάζεται από πλευράς του υπουργείου , το ο[ποίο ζήτησε και έλαβε την άποψη της διεύθυνσης εν προκειμένω.

Σε κάθε περίπτωση μέχρι σήμερα Δευτέρα 15.2.21 δεν έχουν προκύψει αλλαγές σε σχέση με το αίτημα της τηλεκπαίδευσης των μαθητών που φοιτούν στα εσπερινά Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας και τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά όπως τόνισε ο κ. Χριστοφορίδης, παραπέμποντας σε τυχόν αλλαγές στο προσεχές μέλλον.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα