Αθλητισμός

Εκτός πρώτης τετράδος για… «λεπτομέρειες» ο Αλέξανδρος

Την «χρυσή» ευκαιρία προώθησης στην πρώτη τετράδα του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας έχασε, ή μάλλον «κλώτσησε» ο Αλέξανδρος Αξιούπολης, μένοντας στην ισοπαλία 21-21 με τον Αρχέλαο Κατερίνης.

Ηταν μία αντιπροσωπευτική αναμέτρηση μεταξύ ισοδυνάμων ομάδων, από εκείνες των οποίων η έκβαση κρίνεται «στις λεπτομέρειες» ή ακόμη και σε «μία λεπτομέρεια».

Και αυτή η «μία λεπτομέρεια», η οποία στέρησε από τον Αλέξανδρο την νίκη, ήταν η υστέρησή του στον «παίκτη παραπάνω», το επί δηλαδή δεν εκμεταλλεύθηκε τις αρκετές δίλεπτες αποβολές αντιπάλου, τις οποίες κέρδισε χάρη στον δυναμισμό του στην επίθεση, που υποχρέωση τους αμυνομένους του Αρχελάου να υποπίπτουν σε «σκληρά» φάουλ, που «σήκωναν» δίλεπτη αποβολή.

Κατά τα λοιπά, τα δύο συγκροτήματα παρουσιάσθηκαν ισοδύναμα, και καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα είτε «συμβάδιζαν» στο αποτέλεσμα είτε ανελάμβαναν προβάδισμα όχι μεγαλύτερο των δύο τερμάτων.

Η αγωνιστική πίεση έφτασε στο αποκορύφωμά της στο τελευταίο ενάμισυ λεπτό: Ισοφάριση από τον Αλέξανδρο σε 21-21, εξουδετέρωση διαδοχικών τελικών προσπαθειών του αγώνα, και στα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα λάθος των γηπεδούχων ελάχιστα πριν την εκδήλωση της τελικής προσπάθειας, που πιθανόν να απέφερε την νίκη!

Σίγουρα ένας «επίλογος» για… «γερά νεύρα» αλλά και αντάξιος της δυναμικότητος των δύο συγκροτημάτων και της μορφής του αγώνα.

Και μπορεί μεν ο Αρχέλαος κατάφερε να διατηρήσει την άμεση επαφή με την τέταρτη θέση, πλην όμως το ότι πέρασε χωρίς ήττα από την Αξιούπολη δεν σημαίνει, ότι ο αντίπαλός του Αλέξανδρος δεν άξιζε να βρίσκεται στην ίδια θέση.

Είναι δε βέβαιον, ότι θα συνεχίσει να την διεκδικεί μέχρι τέλους.

Η σύνθεση:
Στεφανίδης (Ψάρρας), Μουτούδης, Κοπαϊδης 4, Καράγγελος 5, Βραχιολίδης, Μενεψάκος 3, Καλπακίδης 3, Παπαγεωργίου 1, Καραπείδης 5, Μαυρόπουλος, Ζάρας, Λασκαρούδης.

«Βαρίδι» για τον ΓΑΣΚ στην Νάουσα… η αστοχία
Παρουσιάσθηκε μαχητικός και ενθουσιώδης, ωστόσο υστέρηση σημαντικά στην τελική προσπάθεια.
Και αυτός ο αρνητικός παράγοντας επέτεινε την δυσκολία του ΓΑΣ Κιλκίς να αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις καθ’ όλη την διάρκεια της μεταξύ τους αναμέτρησης τον γηπεδούχο πρωτοπόρο του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας Ζαφειράκη Νάουσας, από τον οποίο και ηττήθηκε με 30-22.

Μία ήττα, που «καθήλωσε» με την ομάδα του Κιλκίς στην σημερινή δυσχερή θέση της, πλην όμως συγκαταλέγεται στις λεγόμενες «εντός προγράμματος».

Στο πρώτο ημιχρόνιο, κατά το οποίο έπαιξε «κοντρολαρισμένα», με «σφιχτή» άμυνα και συνεχή κυκλοφορία της μπάλλας, πριν την τελική προσπάθεια, ο ΓΑΣΚ «έβαλε δύσκολα» στον Ζαφειράκη, ακολουθώντας τον από «απόσταση» ενός – δύο τερμάτων, για να χάσει την άμεση επαφή μόλις στα τελευταία λεπτά, με την λήξη να βρίσκει τον γηπεδούχο προηγούμενο με 16-12.

Η υστέρηση στον εκτελεστικό τομέα υπήρξε «χτυπητή» στον ΓΑΣΚ κατά την επανάληψη, καθώς συνδυάσθηκε με την αποτελεσματικότητα του Ζαφειράκη στις δικές του επιθέσεις, μετά από άστοχες του αντιπάλου του.

Ετσι, δέκα λεπτά πριν την λήξη η ομάδα της Νάουσας αύξησε την διαφορά στα δέκα τέρματα (25-15) και «κλείδωσε» την νίκη.

Ωστόσο, το νεανικό κιλκισιώτικο συγκρότημα, παρά την επιθετική «δυστοκία» του συνέχισε να «μάχεται» με πάθος και πείσμα κατάφερε κατά το υπόλοιπο διάστημα να περιορίσει την διαφορά στην τελική των οκτώ τερμάτων.

Συγχρόνως έδειξε, ότι βρίσκεται στην αγωνιστική κατάσταση, που απαιτείται για να «κυνηγήσει» τα θετικά αποτελέσματα σε αγώνες, κατά τους οποίους αυτά είτε κρίνονται απαραίτητα είτε αποτελούν «μονόδρομο».

Η σύνθεση:
Μανουσαρίδης (Βαφειάδης), Τοκατζόγλου, Γρηγοριάδης, Ιλερής, Χ. Μαυρόπουλος, Α. Μαυρόπουλος, Σ. Φαχουρίδης, Α. Φαχουρίδης, Σακαλής, Πετρίδης, Α. Φαχουρίδης, Χατζούδης.

Τα πλήρη αποτελέσματα
Φοίβος Συκεών – Ελπίδες Αμυνταίου 38-20
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ – Αρχέλαος Κατερίνης 21-21
Ζαφειράκης Νάουσας – ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 30-22
Κύκλωπες Αλεξ. – Αναγέννηση Αρτας 10-0αα
Δεν αγωνίσθηκε η ΧΑΝ Θεσσαλονίκης

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (12η αγωνιστική)
1.Ζαφειράκης Ν. 11 286-218 21
2.Φοίβος Συκεών 11 282-216 18
3.ΧΑΝΘ 10 263-210 17
4.Κύκλωπες Αλεξ. 11 288-287 11
5.Αρχέλαος Κατ. 11 245-242 11
6.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ. 10 237-250 10
7.ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 10 239-246 6
8.Ελπίδες Αμυντ. 11 213-302 2
9.Αναγέννηση Αρτ. Αποσύρθηκε

Η επομένη ημέρα (Σάββατο 15.2.20)
ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ – Κύκλωπες Αλεξ.
Ελπίδες Αμυντ. – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ.
Αρχέλαος Κατ. – ΧΑΝΘ
Δεν αγωνίζεται ο Ζαφειράκης Νάουσας

Περισσότερα
Δείτε ακόμα