Γενικά

Εκτός κινδύνου η εργαζόμενη στην καθαριότητα δήμου Κιλκίς, «θύμα» εργατικού ατυχήματος

Σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της Τρίτης 9.4.24 στον δήμο Κιλκίς, όπου εργαζόμενη σε απορριμματοφόρο τραυματίσθηκε σοβαρά και νοσηλεύεται στην ορθοπεδική χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της, αλλά με πολλαπλά τραύματα.

Την εργαζόμενη πολυτραυματία επισκέφθηκε στο νοσοκομείο και συνομίλησε μαζί της, μεταξύ άλλων, και ό πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Αναστάσιος Καπνίδης και διαπίστωσε, όπως δήλωσε στον «Μαχητή» τα ελπιδοφόρα για την πορεία του τραυματισμού της νέα, αν και θα χρειαστεί, όπως μας ανέφερε, «μεγάλος χρόνος γιά τις σχετικές χειρουργικές επεμβάσεις και τον χρόνο αποκατάστασης των λειτουργιών από το συντριπτικό κάταγμα στο χέρι της και τα πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά και στην λεκάνη της».

Η εργαζόμενη συνοδός του απορριμματοφόρου βρίσκονταν στην πίσω πλευρά του οχήματος, στον αριστερό βατήρα, όταν ο οδηγός έκανε όπισθεν, εγκλώβισε και πίεσε την γυναίκα με το όχημά του πάνω σε μια κολώνα του ΔΕΔΔΗΕ, με κίνδυνο να την συνθλίψει!

Οι φωνές του δεύτερου εργαζόμενου συνοδού του απορριμματοφόρου και η άμεση αντίδραση του οδηγού, που αντιλήφθηκε το τι είχε συμβεί, έσωσαν την 58χρονη γυναίκα από τα χειρότερα.

Η άτυχη εργαζόμενη διακομίσθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Κιλκίς, όπου δέχθηκε αρχικώς τη φροντίδα των γιατρών της χειρουργικής κλινικής, και αυτήν την στιγμή συνεχίζει την νοσηλεία της στην ορθοπεδική κλινική, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές το χρονοδιάγραμμα της πλήρους αποκατάστασης της υγείας της.

Όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 15.4.24 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Κιλκίς ανέφερε ότι έγινε η πρώτη χειρουργική εμπέμβαση η οποία πήγε καλά και ευχήθηκε περαστικά στην εργαζόμενη της καθαριότητας.

Περισσότερα

Γ.Περπερίδης: «Το ΕΣΥ χρειάζεται και στον νομό μία «γενναία» μεταρρύθμιση – αναβάθμιση»

Σε  μία παρέμβαση ρηξικέλευθη, τεκμηριωμένη, ρεαλιστική και  ταυτοχρόνως με σαφείς αποστάσεις από ωρισμένες παγιωμένες κομματικές πεποιθήσεις και απόψεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ […]

Δείτε ακόμα