Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Εκτόνωση μεν, αλλά…

Όλα δείχνουν, ότι μετά από πολλά χρόνια γεμάτα από προστριβές, εντάσεις, διαξιφισμούς, δικαστικές διαμάχες και ενστάσεις κατά αποφάσεων οργάνων και επιτροπών λόγω αλληλοσυγκρουομένων συμφερόντων, η ιστορικότερη λαϊκή αγορά του νομού μας, αυτή της Αξιουπόλεως, την οποία μέχρι και ο πασίγνωστος συγγραφέας Μενέλαος Λουντέμης την μνημονεύει σε ένα από τα πεζογραφήματά του, οδεύει προς μία κατεύθυνση εκτόνωσης όλων αυτών των καταστάσεων, με βάση τις τελευταίες εξελίξεις.

Η στήλη, πάντως, έχοντας ζήσει ένα σημαντικό και μεγάλο μέρος της ζωής με πολλές εικόνες, αναμνήσεις και βιώματα της εν λόγω λαϊκή κρατεί ακόμη μία επιφύλαξη καθώς έχουν δει και ακούσει πολλά τα μάτια της και τα αυτιά της στην περίοδο της κρίσης.

Χώρια που ακόμη ηχούν στα αυτιά της τα λεγόμενα του προέδρου του σωματείου μικροπωλητών κατά την πρόσφατη υπαίθρια γενική συνέλευση των μελών του σε κεντρική πλατεία της Αξιούπολης να δηλώνει, ότι «και μόνος του ακόμη θα «τρέχει» στα δικαστήρια την δημοτική αρχή Παιονίας γιά το θέμα της λαϊκής αγοράς της Αξιούπολης».

Ας ελπίσουμε, ότι επρόκειτο για μία δήλωση «εν βρασμώ ψυχής», όπως ακούγεται και εντός των δικαστικών αιθουσών, και ότι η λαϊκή αγορά της Αξιούπολης κάθε Τετάρτη θα συνεχίσει να προσφέρει… αναμνήσεις, και όχι μόνον!
Ε.Α.

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Μετά το αποτέλεσμα των Ευροεκλογών

Συγχαρητήρια χωρίς ντροπή

Χωρίς ίχνος ντροπής ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Παπαδόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια στον σφυροβόλο Κωνσταντίνο Ζάλτο γιά […]

Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]