Πολιτισμός

Έκθεση χειροποίητου κεντήματος της Σ.Σιδηροπούλου

Η αντιδημαρχία κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμού, διαφάνειας, δόμησης φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της καπναποθήκης της «Αυστροελληνικής» την έκθεση χειροποίητου κεντήματος της Σοράγιας Σημαντήρη – Σιδηροπούλου που εγκαινιάζεται στις 8 το βράδυ της προσεχούς Κυριακής 19.4.15.

Η έκθεση φέρει το λυρικό τίτλο ”Με τις κλωστές κεντάω τ’ όνειρο” και περιλαμβάνει εργόχειρα (σταυροβελονιά σε καμβά, σταυροβελονιά σε εταμίν, βυζαντινή βελονιά σε τσεβρέ και λινό ύφασμα και έργα καρρέ, σεμέν, τραπεζομάνδηλα, πίνακες, παιδικά κεντήματα, σελιδοδείκτες, πουγκιά με ευρηματική λεζάντα), και θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 25.4.15 με ώρες λειτουργίας 18.30 – 21.00 και 11.00 – 14.00 μόνο για το Σάββατο 25.4.15.

Αυτοβιογραφικό
Με την ευκαιρία της έκθεσης η δημιουργός αναφέρει τα εξής:
«Οι παιδικές μου προσλαμβάνουσες και αναμνήσεις περιέχουν ”απασχολημένα χέρια”.
Η μητέρα μου να κεντάει και να διαβάζει, η γιαγιά μου και η θεία μου να πλέκουν. Η εξέλιξη ήταν «μονόδρομος» για μένα. Πάντα έπαιρνα το πρώτο βραβείο στο τέλος της σχολικής χρονιάς στο μάθημα της χειροτεχνίας.

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζω έως και σήμερα αυτήν την υπέροχη δημιουργική απασχόληση.
Τώρα, λίγα λόγια για μένα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Πάτμο. Ο πατέρας μου είναι καθηγητής βυζαντινής μουσικής και η μητέρα μου ήταν…μητέρα. Έχω έναν μικρότερο αδελφό. Είμαι παντρεμένη με το Θεόφιλο Σιδηρόπουλο και έχουμε έναν γιο, τον Στέφανο. Από το 1998 ζούμε στο Κιλκίς και εργάζομαι ως ελεγκτής ιατρός στο ΠΕΔΥ Κιλκίς.

Επίσης, μεγάλη μου αγάπη είναι το βιβλίο. Δεν ξέρω ποιό υπερέχει, νομίζω ότι πρέπει να είναι εφάμιλλα. Δεν μπαίνω στην διαδικασία της σύγκρισης διότι φοβούμαι να μην αδικήσω κάποιο. Και τα δύο με ταξιδεύουν, και τα δύο βρίσκονται πάντα δίπλα μου».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Το δημοτικό πάρκο – «Κήπος» ξαναπαίρνει τα σκήπτρα της ομορφιάς στον δημόσιο χώρο της πόλης του Κιλκίς, με νέο αρδευτικό […]