Πολιτισμός

Έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων από τον «Άγιο Τρύφων»

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Άγιος Τρύφων» Γουμένισσας διοργανώνει έκθεση παραδοσιακών επαγγελμάτων στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πρόγραμμα Νέα Γενιά σε δράση με τίτλο «Νεανικές Πρωτοβουλίες και Τοπική Ανάπτυξη μέσα από την Παράδοση και τον Πολιτισμό».
Τα μέλη του «Αγίου Τρύφωνα» διοργανώσουν έκθεση η οποία θα ανασύρει αναμνήσεις στους μεγαλύτερους σε ηλικία επισκέπτες και θα προσφέρει γνώσεις και εμπειρίες στους νεότερους… μέσα από τα εκθέματα παραδοσιακών επαγγελμάτων που θα παρουσιαστούν με σκοπό να δημιουργηθεί μια ενδιαφέρουσα έκθεση για την περιοχή.
Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στο πρώην κτίριο ΙΚΑ στο εορταστικό διήμερο 13 & 14 Αυγούστου από τις 8 έως τις 10 το βράδυ.

Στόχος του συλλόγου είναι να λάβουν οι παρευρισκόμενοι ερεθίσματα από τα παραδοσιακά εκθέματα, να συζητήσουν μεταξύ τους, να συγκρίνουν τις εποχές και τα επαγγέλματα και να γεννηθούν σύγχρονες ιδέες που θα πηγάζουν από την παράδοση και τον πολιτισμό.

Πέρα από τα παραδοσιακά εκθέματα (αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν στα παλιά επαγγέλματα, φωτογραφικό υλικό, βιβλία κ.ά.) οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους στόχους του προγράμματος “Νέα Γενιά σε Δράση” αλλά και για το φυλλάδιο που εκδόθηκε από τον Σύλλογο με σκοπό να γίνουν γνωστές οι ιδέες των νέων για την τοπική ανάπτυξη της Γουμένισσας. Στο φυλλάδιο περιγράφονται σύντομα μερικά από τα πολύ «δυνατά» στοιχεία της Γουμένισσας ενώ δίνεται έμφαση στο κρασί της περιοχής που είναι ανωτέρας ποιότητας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα