Γενικά

Παράνομες αμμοληψίες «πληγώνουν» τον Γαλλικό ποταμό

Προβληματισμός επικρατεί σε κατοίκους πλησίον του οικισμού Καμπάνη εξ αιτίας εκτεταμένων αμμοληψιών από πλευράς ιδιώτη, πιθανότατα εργολήπτη, που έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα σε περιοχές πέριξ της κοίτης του ποταμού Γαλλικού που έχουν αλλοιώσει, όπως καταδεικνύεται και από το φωτορεπορτάζ του «Μαχητή», σημαντικά το ανάγλυφο της περιοχής.

Ένας προβληματισμός και ανησυχία που προκύπτει, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, από το γεγονός ότι οι ενέργειες και οι διαδικασίες παραλαβής των υλικών, που κατά πάσα πιθανότατα χρησιμοποιείται γιά τις ανάγκες του έργου κατασκευής του κάθετου «άξονα» προς την Εγνατία οδό από τον κόμβο της Νέας Σάντας μέχρι τον αντίστοιχο της Ασσήρου, δεν πραγματοποιείται πάνω στην βάση διαδικασιών που ορίζει η νομοθεσία μέσω της εκδόσεως σχετικών αδειών.

Οπως επισημαίνουν μπορεί οι εργασίες χωμάτινου υλικού να γίνονται με σύγχρονο τρόπο και γιά «καλό σκοπό» όπως χαρακτηριστικώς ανέφεραν και ενδεχομένως η έκδοση άδειας να είναι χρονοβόρα υπόθεση κυρίως λόγω των κανόνων που θέτει σε σχέση με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όμως αυτό δεν σημαίνει «ότι σε μία οργανωμένη κοινωνία θα πρέπει να εκτελούνται τέτοιες παρεμβάσεις σε παρόχθια περιοχή χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Κάτι βεβαίως που προκύπτει και απο το γεγονός, ότι όπως δήλωσαν στον «Μαχητή» τόσο οι εκπρόσωποι των τοπικών περιφερειακών αρχών, στην αρμοδιότητα των τοπικών περιφερειακών αρχών, στην αρμοδιότητα των οποίων ανήκει η ευθύνη κατασκευής του οδικου άξονα,όσο και οι αντίστοιχες δημοτικές, ότι δεν έχει εκδοθεί σχετική άδεια, που να επιτρέπει τέτοια δραστηριότητα με τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργιδη μάλιστα να προτρέπει σε όσους έχουν υποπέσει στην αντίληψη τους κάτι τέτοιο να προχωρήσουν σε κατάθεση καταγγελίας.

Βεβαίως τις τελευταίες ημέρες έχει σταματήσει η δραστηριότητα στην περιοχή ίσως και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Όμως, οι κατά τον νόμο αρχές οφείλουν να παρέμβουν γιά την διακοπή ή, τουλάχιστον, έως όπου ζητηθεί και εγκριθεί η σχετική άδεια.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης: “Κύριε Γκουντενούδη η ανεπάρκεια της διοίκησης σας είναι αποδεδειγμένη και καταχωρημένη στην συνείδηση των πολιτών

Αυτό δεν αλλάζει με την παραπληροφόρηση που επιχειρείτε συνέχεια. Στις 1 Σεπτεμβρίου του 2019 εσείς σαν πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ παραδώσατε […]

Βασίλης Ρόκος: SOS των αστυνομικών για την μεταστέγαση του ΤΣΦ Παιονίας στον σιδηροδρομικό σταθμό Ειδομένης

Με αντιπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κιλκίς συναντήθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλης Ρόκος, μετά το σοβαρό ζήτημα […]