Γενικά

Έκτακτη σύσκεψη στην Π.Ε. Κιλκίς για την αντιμετώπιση καιρικών φαινομένων

Την ανάγκη πλήρους εγρήγορσης ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε διάφορες περιοχές της χώρας και αναμένεται να “πλήξει” και το νομό, υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, στη διάρκεια της έκτακτης σύγκλησης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, που πραγματοποιήθηκε, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε ο συντονισμός των δράσεων πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού, καθώς και η επίλυση των προβλημάτων που ανέκυψαν στον οδικό άξονα Καστανερή – Μ. Λιβάδια, έπειτα από την υποχώρηση του οδοστρώματος και τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας.

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η Π.Ε. Κιλκίς με την Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Αρχές προχώρησαν άμεσα στις απαραίτητες – για την άρση της επικινδυνότητας – εργασίες αποκατάστασης , όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις και υποχώρηση του οδοστρώματος.

Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη και, όπως τόνισε ο κ. Βεργίδης, «βρισκόμαστε σε επιφυλακή και στενή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά τυχόν προβλήματα προκύψουν».

Εξέφρασε, επίσης, τις ευχαριστίες του σε όλους τους αρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς για την «καλή συνεργασία και τον “αυτοματισμό” ενεργειών που έχουμε αναπτύξει στη διαχείριση επικίνδυνων και έντονων καιρικών φαινομένων» και πρόσθεσε πως «είμαστε έτοιμοι και σε συνεχή επικοινωνία, για να μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί».

Στη διάρκεια της συνεδρίασης επισημάνθηκε ότι οι συναρμόδιοι φορείς πολιτικής προστασίας θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας. Όλοι οι παριστάμενοι τόνισαν πως οι δυνάμεις τους βρίσκονται σε ετοιμότητα και αυξημένη επιφυλακή για άμεση παρέμβαση προς αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, οι αρμόδιοι (σε θέματα Πολιτικής Προστασίας) αντιδήμαρχοι των δήμων Κιλκίς και Παιονίας Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης και Γεώργιος Δουλκερίδης αντίστοιχα, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Κιλκίς Κωνσταντίνος Τσάγκαλος, ο αξιωματικός επιτελείου ΔΙΠΥΝ Κιλκίς Δημήτρης Ζαγναφέρης, ο υποδιοικητής της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας “Πόντος” Αναστάσιος Κυριακίδης, εκ μέρους της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς ο Α’ υποδιευθυντής Δημόκριτος Δεμερτζίδης , ο αν. προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς Νίκος Γρηγοριάδης, ο αν. προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς Θεόδωρος Κοκκίνης, το στέλεχος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κιλκίς Κλεαρέτη Πασσαλίδου, από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κιλκίς ο αν. προϊστάμενος Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Παιονίας ο αν. προϊστάμενος Αθανάσιος Γώγος και από τη ΔΕΥΑ Παιονίας ο Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]