Γενικά

Εκσυγχρονίζεται με 10.350 ψηφιακά υδρόμετρα το δίκτυο της ΔΕΥΑΚ στην πόλη του Κιλκίς

Στο ψηφιακό περιβάλλον προσαρμόζονται οι τεχνολογίες της ΔΕΥΑΚ στην κατανάλωση της ύδρευσης προκειμένου να εδραιωθεί ένα αξιόπιστο σύστημα καταμέτρησης και να ελαχιστοποιηθούν οι απώλειες στα υδατικά αποθέματα.

Στο πλαίσιο αυτό αντικαθίστανται στην πόλη του Κιλκίς οι συμβατικοί μετρητές νερού με σύγχρονα ψηφιακά υδρόμετρα.

Εξουσιοδοτημένα συνεργεία της ΔΕΥΑΚ τοποθετούν τα νέα ψηφιακά υδρόμετρα, έχοντας ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες τις εργασίες εγκατάστασης σε οικοδομικά τετράγωνα από την είσοδο της πόλης από Θεσσαλονίκη (οδοί Αριστοτέλους, Σωκράτους, Πλάτωνος, Αρκαδίας, περιφερειακή οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου ύδρευσης, με την προμήθεια και εγκατάστασης των ψηφιακών υδρομέτρων, υπακούει στην ανάγκη εξασφάλισης της επάρκειας του πόσιμου νερού σε περιοχές του Κιλκίς, οι οποίες παρουσιάζουν ελλειμματικό υδατικό ισοζύγιο, μεγάλο ποσοστό μη τιμολογούμενου νερού, συχνά προβλήματα θραύσεων και πολλές διαρροές λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της περιοχής και του σχεδιασμού του δικτύου.

Τα ποσοστά απωλειών, στις περιοχές όπου επιλέχθηκαν για την αντικατάσταση των συμβατικών υδρομετρητών, σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία της ΔΕΥΑΚ, αγγίζουν το 58%.Η εγκατάσταση σταθμών ελέγχου κατανάλωσης (ψηφιακά υδρόμετρα) ταυτόχρονα με το συνοδό λογισμικό που απαιτείται για τη λειτουργία του συστήματος, εκτιμάται ότι θα μειώσει κατά 75% τις διαρροές. Στα οφέλη της ψηφιακής μέτρησης της κατανάλωσης νερού προσμετράται η ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, μέσω της μείωσης των διαρροών και η μείωση των λειτουργικών δαπανών και των δαπανών συντήρησης προσωπικού.

Συνολικά θα τοποθετηθούν 10.350 ψηφιακά υδρόμετρα στην πόλη ενώ άλλα 2.500 ψηφιακά υδρόμετρα προβλέπεται να εγκατασταθούν στους οικισμούς που είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα αντικατάστασης των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης από πολυαιθυλένιο.

Η δαπάνη της προμήθειας καλύπτεται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομές, Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ ), στο οποίο έχουν ενταχθεί τα εμβληματικά έργα της ΔΕΥΑΚ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]