Κοινωνία

Ενημερωτική εκστρατεία ΜΑΚΙ και ΟΝΝΕΔ Κιλκίς γιά την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Μη ψαρώνεις_Κιλκίς

Η Μαθητική Ανεξάρτητη Κίνηση (Μ.Α.ΚΙ.) εδώ και μια εβδομάδα έχει ξεκινήσει εκστρατεία σχετικώς με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, με τίτλο «Μην ψαρώνεις… με ό,τι δεις!». Σκοπός της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση των νέων και ιδιαίτερα των εφήβων και των μαθητών, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο, καθώς και συμβουλές για την προστασία των χρηστών από κακόβουλες συμπεριφορές.

Μη ψαρώνεις_Κιλκίς

Στο πλαίσιο της εκστρατείας πραγματοποιήθηκε διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού έξω από γυμνάσια, λύκεια και στέκια νέων σε δέκα πόλεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ διεξάγεται ενημερωτική εκστρατεία με συμβουλές πάνω στο θέμα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παράλληλα, σε πολλές από τις πόλεις θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές διαλέξεις πάνω στο θέμα από ειδικούς.
Στο Κιλκίς, μέλη της Μ.Α.ΚΙ. και της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. μετέβησαν στο 1ο γυμνάσιο, όπου μοίρασαν ενημερωτικό υλικό, ενώ και συνομίλησαν με μαθητές και καθηγητές για τους κινδύνους του διαδικτύου και πώς πρέπει να προστατεύονται οι νεαροί χρήστες από αυτούς. Επίσης επισκέφθηκαν καφέ-διαδίκτυο της πόλης, όπου και εκεί διανεμήθηκε έντυπο υλικό.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα