Πολιτική

«Εκστρατεία» του δήμου Κιλκίς γιά την καθαριότητα

Συναντήσεις εργασίας με προέδρους των τοπικών κοινοτήτων ανά δημοτική ενότητα του δήμου Κιλκίς ξεκίνησε να πραγματοποιεί ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, ανακύκλησης και περιβάλλοντος Αντώνης Μανουσαρίδης με αντικείμενο την καταγραφή και επίλυση ζητημάτων που αφορούν στον τομέα ευθύνης του.

Στην πρώτη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 162.15 στον Σ.Σ. Μουριών, κλήθηκαν και συμμετέσχαν οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Ακρίτα, Αμαράντων, Δροσάτου (από την δημοτική ενότητα Δοϊράνης) Μουριών, Μυριοφύτου και Σ.Σ. Μουριών (από την δημοτική ενότητα Μουριών) και οι δημοτικοί σύμβουλοι Στάθης Καρυπίδης και Γιάννης Σισμανίδης. Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν επί τάπητος η προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων στους οικισμούς, η απόρριψη μπάζων σε ειδικό σημείο του Χ.Υ.Τ.Α Κιλκίς και η επέκταση του συστήματος ανακύκλησης, πέραν του Κιλκίς, στο λεκανοπέδιο των Μουριών και της Δοϊράνης.

Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, ανακύκλησης και περιβάλλοντος εξήγησε στους συνομιλητές του ότι η καθαριότητα των οικισμών ήταν πλημμελής για ένα χρονικό διάστημα, ελλείψει πετρελαίου, με συνέπεια την αδυναμία κίνησης των απορριμματοφόρων στα χωριά. Τόνισε ότι με την επιτυχή ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού για την προμήθεια πετρελαίου και με την πρόσληψη προσωπικού με δίμηνη σύμβαση εργασίας η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί και επομένως θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες για τη βελτίωση της καθαριότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών.

Ο κ. Μανουσαρίδης είπε ακόμη ότι πολύ σύντομα θα γίνει η εγκατάσταση σκαφών (μεγάλοι σιδερένιοι κάδοι απορριμμάτων) για την απόθεση απορριμμάτων και οικιακών αντικειμένων στους οικισμούς του λεκανοπεδίου ενώ ζήτησε από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και από τους δημοτικούς συμβούλους να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και να απευθύνουν συστάσεις στους δημότες των περιοχών τους να μην ρίχνουν μπάζα οπουδήποτε δημιουργώντας ανεξέλεγκτες εστίες μόλυνσης αλλά να τα αποθέτουν σε ειδικό χώρο, έκτασης πέντε στρεμμάτων στη βορειοανατολική πλευρά του Χ.Υ.Τ.Α. Κιλκίς που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό. Διευκρινίζεται ότι η ρίψη των μπάζων στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Χ.Υ.Τ.Α. γίνεται χωρίς καμμία οικονομική επιβάρυνση του δημότη.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, ανακύκλησης και περιβάλλοντος ανακοίνωσε ότι υλοποιείται ανακύκλωση για πρώτη φορά τους οικισμούς του λεκανοπεδίου. Ειδικότερα πενήντα μπλε κάδοι ανακύκλησης τοποθετούνται τις επόμενες μέρες σε Άγιο Χαράλαμπο, Αμάραντα, Δροσάτο, Μουριές, Μυριόφυτο, Μ.Στέρνα, Σ.Σ. Μουριών και Χέρσο. Για την εξυπηρέτηση των σκοπών της ανακύκλησης θα αυξηθούν και τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων στους παραπάνω οικισμούς ενώ οι ποσότητες των υλικών ανακύκλωσης που θα συγκεντρωθούν θα παραδίδονται στην Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. με την οποία συνεργάζεται ο δήμος Κιλκίς.

Εκ παραλλήλου πολύ σύντομα τοποθετούνται άλλοι εκατό μπλε κάδοι ανακύκλησης σε καίρια σημεία της πόλης του Κιλκίς.

Οι συναντήσεις εργασίας του αντιδημάρχου καθαριότητας και ανακύκλησης με προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και με τους κατά τόπους δημοτικούς συμβούλους ανά δημοτική ενότητα θα συνεχιστούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 20.2.14, 11.00, Χέρσο (έδρα δημοτικής ενότητας Χέρσου)
Τετάρτη 25.2.14, 11.00, Μικρόκαμπος (έδρα δημοτικής ενότητας Πικρολίμνης)
Παρασκευή 27.2.14, 11.00, Καμπάνης (έδρα δημοτικής ενότητας Γαλλικού)
Τετάρτη 4.3.14, 11.00, Τέρπυλλος (έδρα δημοτικής ενότητας Κρουσσών)
Παρασκευή 6.3.15, 11.00, δημοτική κοινότητα Κιλκίς.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα