Γενικά

Εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στον βιότοπο της Κερκίνης

Ημερήσια εξόρμηση παρατήρησης πουλιών στην λίμνη Κερκίνη διοργανώνει η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία για την Κυριακή 23.11.14, καλώντας μέλη, υποστηρικτές, αλλά και όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν τα πουλιά και τους βιοτόπους της χώρας μας.

Η περιήγηση στον διεθνούς σημασίας υγρότοπο της λίμνης Κερκίνης πέρα από ψυχαγωγικό θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, καθώς θα γίνει παρατήρηση πουλιών σε επιλεγμένες θέσεις γύρω από την λίμνη με την συνοδεία έμπειρων παρατηρητών πουλιών – μελών της εταιρείας, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών στο ανατολικό ανάχωμα της λίμνης (Μεγαλοχώρι), στον Λιθότοπο και στο Μανδράκι, όπου αναμένεται να παρατηρηθούν πολλά είδη υδρόβιων πουλιών που διαχειμάζουν στην λίμνη, όπως αργυροπελεκάνοι, φοινικόπτερα, χουλιαρομύτες, αβοκέτες, καλημάνες, στικταετοί, καλαμόκιρκοι, θαλασσαετοί, κύκνοι, σχεδόν όλα τα είδη παπιών που απαντώνται στην Ελλάδα, κ.ά. Εξέχουσα θέση μάλιστα ανάμεσα στα πουλιά που αναμένεται να παρατηρηθούν έχουν οι νανόχηνες που έχουν φτάσει εδώ και ενάμιση μήνα περίπου στην περιοχή.

Ολο το πρόγραμμα και ο τύπος συμμετοχής είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα
http://ornithologiki.us7.list-manage.com/track/click?u=9b3a3a0844aa29fca4d40bc8f&id=af2c6c62a3&e=892cae0cf7

Η λίμνη Κερκίνη είναι μία από τις περιοχές όπου υλοποιούνται οι δραστηριότητες του προγράμματος LIFE+ “Διαφύλαξη του φιννοσκανδιναβικού πληθυσμού της νανόχηνας σε σημαντικές περιοχές διαχείμασης και στάθμευσης κατά μήκος της Ευρωπαϊκής μεταναστευτικής διαδρομής” που υλοποιείται κατά την περίοδο 2011-2016.
www.ornithologiki.gr/nanoxina
www.facebook.com/LesserWhitefrontedGoose

Περισσότερα
Δείτε ακόμα