Γενικά

Εξοργισμένος ο Δήμος Κιλκίς για αγνώστους που αφαίρεσαν λουλούδια μαθητών

Με φυτεύσεις όμορφων φθινοπωρινών λουλουδιών στο πεζοδρομημένο τμήμα της Μητροπολίοτυ Χαρίτωνος, σε επίκαιρα σημεία της οδού 21ης Ιουνίου και στην οδό Εθνικής Αντίστασης ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 22.10.14 η δράση ”Το πρώτο λουλούδι μου – Από το Εγώ στο Εμείς” που διοργάνωσε και υποστήριξε ο δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με τις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης Κιλκίς.
Οι μαθητές της στ’ τάξης των 2ου και 5ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Κιλκίς, φύτεψαν και αυτοί το πρώτο τους λουλούδι, έδωσαν ζωή και χρώμα στους δρόμους και πεζοδρόμους της πόλης, βάζοντας τέλος στην πληκτική μονοχρωμία του γκρίζου. Στην είσοδο του Κιλκίς, την ίδια ώρα, οι μαθητές της στ’ τάξης του 9ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου ανασκουμπώνονταν για να ξεχορταριάσουν τα χόρτα στην κοινόχρηστη περιοχή του στρατοπέδου Καμπάνη.
Εκτός από τους γνωστούς μικρούς δράστες της ευχάριστης αυτής αλλαγής στο αστικό τοπίο της πόλης, το «παρών» τους στις εκδηλώσεις φύτευσης έδωσαν ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας, πολιτισμού, δόμησης & διαφάνειας Δημήτρης Τσαντάκης, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Μαρία Τσοπούλου, το μέλος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Αθανάσιος Καριοφύλλης, η υπεύθυνη εκπαιδευτικός για περιβαλλοντικές δράσεις της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Γεωργία Μπλάτση, η προϊσταμένη της διεύθυνσης τοπικής οικονομικής ανάπτυξης του δήμου Έλσα Αγτζίδου, η προϊσταμένη του τμήματος περιβάλλοντος, πρασίνου του δήμου Κιλκίς Αικατερίνη Σαρατσοπούλου καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του δήμου.
Οι εθελοντικές δράσεις φύτευσης πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της εβδομάδας περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, του προγράμματος ”Κοινωνικό σχολείο”, της περιβαλλοντικής εβδομάδας Φθινοπώρου (Π.Ε.Φ.) που καθιερώνει ο δήμος Κιλκίς με τη δράση ”Το Πρώτο μου Λουλούδι – Από το Εγώ στο Εμείς”, της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, του γραφείου σχολικών δραστηριοτήτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του νοσοκομείου Κιλκίς.
Λουλούδια φυτεύθηκαν και στο πεζοδρομημένο τμήμα της 25ης Μαρτίου στις οδούς Πόντου και Κ. Γαβριηλίδη, στο χώρο του δημαρχείου και του συνεδριακού κέντρου και στους χώρους του νοσοκομείου Κιλκίς.
Παρά την ενθουσιώδη υποδοχή που έτυχαν αυτές οι εθελοντικές δράσεις,δυστυχώς παρατηρήθηκαν και μεμονωμένα κρούσματα υπονόμευσης. Άγνωστοι δράστες αφαίρεσαν τα λουλούδια από ωρισμένα παρτέρια προφανώς για να τα μεταφυτεύσουν στις γλάστρες των μπαλκονιών τους και των κήπων τους.
Παρά ταύτα ο δήμος Κιλκίς θα επιμείνει και θα συνεχίσει οργανωμένες δράσεις που αναβαθμίζουν αισθητικά την ποιότητα ζωής της πόλης.
Οι φυτεύσεις λουλουδιών, με την πρωταγωνιστική συμμετοχή των μαθητών, θα συνεχιστούν και την Ανοιξη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα