Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Έξω πάντα… καλύτερα!

Μία ακόμη σημαντική εκδήλωση διοργανώνει ο δήμος Καλαμαριάς, με την υποστήριξη του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού, από την Πέμπτη 6 έως και την Κυριακή 9.10.22, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εκδηλώσεις της εκατονταετηρίδας της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Πρόκειται γιά το διεθνές συνέδριο με τίτλο «Η επομένη ημέρα μετά την Καταστροφή», το οποίο θα φιλοξενηθεί στο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και στο πολιτιστικό κέντρο δήμου Καλαμαριάς, με πολλές σημαίνουσες παρουσίες και εξαιρετικώς ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.

Ανάμεσα σ’ αυτές και οι εισηγήσεις τριών προσωπικοτήτων οι οποίες προσδίδουν στο εν λόγω συνέδριο έντονο … «χρώμα» Κιλκίς.

Είναι οι εισηγήσεις του πανεπιστημιακού καθηγητή και καταξιωμένου στην επιστήμη της γεωλογίας δρος Ανανία Τσιραμπίδη, της φιλολόγου και λαογράφου Μυροφόρας Ευσταθιάδου, κόρης του αείμνηστου θεματοφύλακα των πολιτιστικών και λαογραφικών παραδόσεων του Πόντου Στάθη, και της μάχιμης δικηγόρου Ελένης Σισμανίδου.

Τριών συμπατριωτών που τιμούν όχι μόνο τους τομείς, στους οποίους δραστηριοποιούνται, αλλά και τον τόπο καταγωγής τους ως «πρεσβευτές» του «καλού ονόματος» του Κιλκίς.

Είπαμε, έξω το Κιλκίς «πάει» πάντα καλά ή, τουλάχιστον, καλύτερα από μέσα!

Περισσότερα

«Τετάρτες στην Θεσσαλονίκη»

Ευρύτατη απήχηση, θερμή ανταπόκριση και αθρόα προσέλευση χαρακτήρισαν τους φίλους του υποψήφιου βουλευτή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανου Παραστατίδη σε Εύοσμο […]

«Ούτε κόμμα ούτε αρχηγό»

«Δεν ψάχνω ούτε κόμμα ούτε αρχηγό», ήταν η λακωνική απάντηση του πρώην βουλευτή Κιλκίς και πρώην υπουργού Σάββα Τσιτουρίδη, όταν […]

Δείτε ακόμα