Γενικά

Εξιχνιάστηκαν κλοπές από υποσταθμούς και αντλιοστάσια που έγιναν το τελευταίο τρίμηνο

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του γραφείου ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Παιονίας, οδήγησαν στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη πέντε αλλοδαπών ανδρών, για κλοπές από υποσταθμούς ηλεκτρισμού και αντλιοστάσια.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι άνδρες εντοπίστηκαν το βράδυ της 16 προς 17 Φεβρουαρίου 2022 σε αγροτική περιοχή του Κιλκίς να προσπαθούν να αφαιρέσουν μετασχηματιστή από υποσταθμό ηλεκτρισμού χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό, οι οποίοι αρχικά αντιστάθηκαν προσπαθώντας να διαφύγουν, ωστόσο ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη συστηματική διάπραξη κλοπών μετασχηματιστών, καλωδίων και λοιπού εξοπλισμού από υποσταθμούς ηλεκτρισμού και αντλιοστάσια, σε διάφορες περιοχές του Κιλκίς.

Κατά το τελευταίο τρίμηνο διέπραξαν 40 κλοπές μετασχηματιστών από υποσταθμούς ηλεκτρισμού, καθώς και κλοπές καλωδίων και λοιπού εξοπλισμού από τέσσερα αντλιοστάσια, η αξία των οποίων, μαζί με τις φθορές που προκάλεσαν, ξεπερνά τις 247.000 ευρώ.

Στον χώρο εντοπίστηκε κρυμμένο το όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δραστηριότητά τους, το οποίο και κατασχέθηκε.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σημείο, αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία (μεταλλικός κόφτης, σιδερολοστός, ιμάντας πρόσδεσης κ.α.) και τρία κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, διακεκριμένων κλοπών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παρακώληση λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων και βίας κατά υπαλλήλων, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Κιλκίς.

Συγχαρητήριο δημάρχου Παιονίας Κωνσταντίνου Σιωνίδη

Ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης συγχαίρει τους Αστυνομικούς του γραφείου ασφαλείας του Α.Τ. Παιονίας για τον άμεσο εντοπισμό και σύλληψη των πέντε δραστών που διενήργησαν τις πρόσφατες κλοπές σε 44 μετασχηματιστές της ΔΕΔΔΗΕ αξίας 246.000,00 €.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]