Γενικά

Εκσυγχρονίζονται και ξαναλειτουργούν τα μαγειρία του νοσοκομείου Κιλκίς

Μετά την μετεγκατάσταση των χειρουργείων στην νέα χειρουργική πτέρυγα του νοσοκομείου Κιλκίς σειρά επίλυσης έιχε το πρόβλημα των μαγειρείων οι εγκαταστάσεις των οποίων εκσυγχρονίσθηκαν ενώ απέκτησαν υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Εδώ και περιπου μια δεκαετία το νοσοκομείο μας, λόγω ελλείψεως της αντίστοιχης μηχανολογικής υποδομής, εκτελεί τις ήδη από ετών συναφθείσες συμβάσεις με εξωτερικό συνεργάτη ( καιητεριν) ουτως ώστε να σιτίζει τόσο τους ασθενείς όσο και το εφημερεύον προσωπικό.
Η διοίκηση και το προσωπικό εδώ και αρκετό καιρό ξεκίνησαν μια προσπάθεια με σκοπό, πολύ σύντομα, να ξαναλειτουργήσουν, τα υπερσύγχρονα πλέον, μαγειρεία του νοσοκομείου. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενοι πόροι κυρίως από ευρωπαϊκά προγράμματα, και πλέον βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το νοσοκομείο μας παρέλαβε ήδη δεκάδες υπερσύγχρονες συσκευές και εξοπλισμό μαγειρείων ώστε να ξεκινήσει αμέσως η προετοιμασία των γευμάτων από το δικό μας προσωπικό στους πλήρως ανακαινισμένους χώρους μας.
Η ωφέλεια η οποία θα προκύψει τόσο για το νοσοκομείο μας όσο και κυρίως για τους ασθενείς μας θα είναι σημαντική και ουσιαστική καθώς θα εξοικονομηθούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ (εκτιμώνται περί τα 250 με 300.000 ευρώ), θα αυξηθεί η ευελιξία της επιλογής των γευμάτων, θα βελτιωθεί η ποιότητα των παρασκευασμάτων, η αγορά των πρώτων υλών θα γίνεται πλέον από τοπικούς προμηθευτές και επι πλέον θα αξιοποιηθεί πλήρως το δικό μας προσωπικό το οποίο τα τελευταία έτη απησχολείτο σε αλλότριες επικουρικές διαδικασίες.»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα