Γενικά

«Η εξέλιξη του Σωβινιόν Μπλαν στην Ελλάδα» θέμα εκδήλωσης του «Wine Club Thessaloniki»

«Η εξέλιξη του Σωβινιόν Μπλαν στην Ελλάδα» είναι το θέμα εκδήλωσης που διοργανώνει η «Λέσχη Κρασιού Θεσσαλονίκης ‘96» («Wine Club Thessaloniki ‘96»).
Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται τα εξής:
Διαπεραστικά αρωματικό κι απίστευτα πολυδυναμικό το Σωβινιόν Μπλαν μας χαρίζει ορισμένα από τα πιο διάσημα και ξεχωριστά, ξηρά λευκά κρασιά της Υφηλίου.

Πατρίδα του είναι η Γαλλία, και συγκεκριμένα το Μπορντώ. Εκεί συνήθως συνδυάζεται με ένα άλλο λευκό σταφύλι, το Σεμιγιόν, για να προσφέρει νεύρο και γευστικό ενθουσιασμό στα ξηρά και τα γλυκά λευκά κρασιά του Μπερζεράκ, των Αντρ Ντε Μερ περιοχών, των Γρκαβ και φυσικά του Σωτέρν. Σαν σπίτι του όμως αισθάνεται την κοιλάδα του Λίγηρα, όπου τα κρασιά του εμφανίζονται κομψά, με πολυπλοκότητα στα αρώματα και τη γεύση. Ιδιαίτερα στα Σανσέρ και τα Πουϊγύ Φυμέ φτάνει στο απόγειο του φρούτου του και στην πιο καθαρή του έκφραση.

Από τον Λίγηρα, το Σωβινιόν Μπλαν ξεκίνησε το ταξίδι του που το έφερε με επιτυχία στα πέρατα του κόσμου. Βόρεια Ιταλία, Καλιφόρνια, Χιλή, Νότιος Αφρική… μέχρι την Νέα Ζηλανδία έφτασε η χάρη του και η χώρα επέλεξε αυτό το σταφύλι για να παρουσιαστεί στον οινικό κόσμο.

Στην Ελλάδα, οι φυτεύσεις του μετρούν κάτι περισσότερο από 25 χρόνια, και εστιάζονται κυρίως στις σχετικά ψυχρές περιοχές, όπου με μεγάλη καλλιεργητική φροντίδα και χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις δίνει κρασιά εξαιρετικής ποιότητας.

Στην επόμενη συνάντηση του «Wine Club Thessaloniki ’96» («Λέσχη Κρασιού Θεσσαλονίκης ’96») θα παρακολουθήσουμε την «Εξέλιξη του Σωβινιόν Μπλαν στην Ελλάδα» δοκιμάζοντας κρασιά από διαφορετικές αμπελουργικές ζώνες της χώρας, διαφορετικές σοδειές, αλλά και διαφορετικών στυλ οινοποίησης.

Σημειώστε, λοιπόν, στην ατζέντα σας την ημερομηνία: Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, στις 20.00, με οδηγό την χημικό, οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα.
Μαζί μας θα έχουμε τους οινολόγους και οινοποιούς Άγγελο Ιατρίδη από το Κτήμα Άλφα και Βασίλη Τσακτσαρλή από το Κτήμα Βιβλία Χώρα.

Οι συναντήσεις του «Wine Club Thessaloniki ’96» για την περίοδο 2014 – 15 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του «The Met Hotel» (26ης Οκτωβρίου 48, τηλ. 2310 017000).
Για να γίνετε μέλος επικοινωνήστε μαζί μας στο 2310 888311 ή στο [email protected].

Το «Wine Club Thessalonikis ‘96»
Το Wine Club Thessalonikis ’96, μια από τις παλαιότερες λέσχες φίλων του κρασιού στην Ελλάδα, διανύει τη 19η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Το ραντεβού είναι μηνιαίο (εννέα συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων. Στις συναντήσεις μας:
 θα απολαύσετε 2 ώρες ενημέρωσης και γευστικής δοκιμής,
 θα δοκιμάσετε κρασιά σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα,
 θα γνωρίσετε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το κρασί,
 θα μάθετε πώς να δοκιμάζετε σωστά το κρασί, πώς να το αξιολογείτε και να το περιγράφετε,
 θα κατανοήσετε τους παράγοντες που επηρεάζουν το στυλ του κάθε κρασιού: κλίμα, ποικιλίες αμπέλου κλπ.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα