Πολιτική

Σε εξέλιξη η διαδικασία των αρχικών εγγραφών στο Κτηματολόγιο

Mε θέμα την «oριστικοποίηση των αρχικών εγγραφών του Εθνικού Κτηματολογίου στις περιοχές Πολυκάστρου και Πευκοδάσους πραγματοποιήθηκε τηνΤετάρτη 5.11.14 συνάντηση στο δημαρχείο Παιονίας μεταξύ εκπροσώπου του δήμου Παιονίας, της «Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση Α.Ε.» και τοπικών υπηρεσιακών φορέων.

Η συνάντηση αποσκοπούσε στην ενημέρωση από τα στελέχη της ΕΚ-ΧΑ Α.Ε. και ο συντονισμός των υπηρεσιακών ενεργειών των αρμόδιων τοπικών φορέων εν όψει της οριστικοποιήσεως των αρχικών εγγραφών για τα κτηματογραφημένα ακίνητα Πολυκάστρου και Πευκοδάσους.

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΑΙΟΝΙΑΣΣτην συνάντηση τονίστηκε η ανάγκη της έγκαιρης ενημέρωσης και προετοιμασίας των αρμόδιων υπηρεσιών με δεδομένο ότι η προθεσμία για την διόρθωση των αρχικών κτηματολογικών εγγραφών για τις περιοχές αυτές λήγει για τους κατοίκους εσωτερικού την 31η Ιουλίου 2015 και για τους μόνιμους κατοίκους εξωτερικού, τους εργαζόμενους μονίμως στο εξωτερικό και το Ελληνικό Δημόσιο την 31η Ιουλίου 2017.

Μετά την λήξη των ανωτέρω προθεσμιών οι αρχικές εγγραφές καθίστανται οριστικές και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχόμενου τους, ενώ τα ακίνητα «αγνώστου ιδιοκτήτη», για τα οποία δεν ζητήθηκε η διόρθωση τους εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας, περιέρχονται στο ελληνικό Δημόσιο.

Συνεπώς, επειδή οι διορθώσεις των αρχικών εγγραφών πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν τις παραπάνω ημερομηνίες, είναι πολύ σημαντικό οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις συγκεκριμένες περιοχές να ελέγξουν εγακίρως την κατάσταση του ακινήτου τους στο Κτηματολόγιο και να προβούν, εφ’ όσον απαιτείται, στις απαραίτητες διορθώσεις.

Για τον σκοπό αυτό μπορούν να επισκεφθούν από την Δευτέρα 10.11.14, τις «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες – Τελικά Στοιχεία Κτηματογράφησης – Αρχικές Εγγραφές» στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. (www.ktimatologio.gr) ή να επικοινωνήσουν με το κτηματολογικό γραφείο Πολυκάστρου στη διεύθυνση Κιλκίς 3Α & Αγίας Τριάδος, TK 61200 – Τηλέφωνο 23430 22789. Σε περίπτωση που εντοπίσουν ελλείψεις ή σφάλματα θα πρέπει να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν την προβλεπόμενη διαδικασία διόρθωσης, απευθυνόμενοι στο εν λόγω κτηματολογικό γραφείο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]