Οικονομία

Εξασφαλίσθηκαν κονδύλια γιά τον δρόμο Γρίβας-Καστανερής

Ευοίωνες είναι οι προοπτικές για την συνολική χρηματοδότηση των εργασιών συντήρησης και θωράκισης της υποδομής του δρόμου Γρίβας –Καστανερής.

Ως γνωστόν σε ένα μεγάλο τμήμα του δρόμου, εδώ και χρόνια, σημειώνονται επικίνδυνα φαινόμενα από κατολισθήσεις, υποχώρηση του οδοστρώματος, μέχρι και αποκόλληση τμημάτων προς την πλευρά του γκρεμού.
Μετά τα τελευταία, προ μηνών, παρόμοια φαινόμενα, η περιφερειακή ενότητα με τις τεχνικές της υπηρεσίες είχε προχωρήσει στην άμεση επέμβαση για τις απαραίτητες αποκαταστάσεις. Παράλληλα, ξεκίνησε την διαδικασία εξασφάλισης του απαραίτητου κονδυλίου για την ολοκληρωμένη αποκατάσταση των ζημιών και της οριστικής θωράκισης του οδικού τμήματος.

Αναφερόμενος στο θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης δήλωσε τα εξής:
«Είχε καταβληθεί προσπάθεια ώστε να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση του έργου από τα κονδύλια η οποία θα διασφαλιζόταν μέσα από τη διαδικασία των εκπτώσεων από άλλες εργολαβίες εκτάκτων έργων. Τα κονδύλια αυτά ήδη έχουν προκύψει και είναι διαθέσιμα στον προυπολογισμό της περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Η περιφερειακή ενότητα υπέβαλε ήδη το αίτημα για την πίστωση του ενός εκατομμυρίου ευρώ που απαιτείται για το έργο. Η προοπτική για άμεση χρηματοδότηση του έργου είναι ευοίωνη, αφού η αναγκαιότητά του είναι πιστοποιημένη ήδη από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της περιφέρειας, όπως είναι καταγεγραμμένη η πολιτική βούληση της πολιτικής ηγεσίας.

Προς την άμεση διάθεση του κονδυλίου για το δρόμο Γρίβα Καστανερή, συνηγορεί αποφασιστικά το γεγονός, ότι από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς έχουν ήδη συνταχθεί όλες οι απαραίτητες μελέτες για τις επί μέρους επεμβάσεις.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γιά… άλλο σκοπό!

Τα στελέχη πολιτικών γραφείων αιρετών, νυν και πρώην, επιλέγονται και προορίζονται να διεκπεραιώνουν κυρίως ενημερωτικής φύσεως θέματα των γραφείων και […]