Γενικά

Εξακόσια tablets για τους μαθητές δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων

Από τον δήμο Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

“Με την αγορά εξακοσίων φορητών υπολογιστών (tablets) η δημοτική αρχή υπό τον Δημήτρη Κυριακίδη αποδεικνύει στην πράξη για μία ακόμη φορά το αδιάλειπτο ενδιαφέρον της για τη μαθησιακή διαδικασία και την παροχή ίσων ευκαιριών στους μαθητές στις πρωτόγνωρες εκπαιδευτικές συνθήκες που έχουν βιώσει εξαιτίας της πανδημίας.

Τριακόσιες ηλεκτρονικές συσκευές παραλαμβάνονται μέσα στις επόμενες ημέρες από όλα τα δημοτικά σχολεία ενώ με ισάριθμα tablets προμηθεύονται τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του δήμου Κιλκίς. Η διάθεσή τους θα γίνει μέσω των δύο Σχολικών Επιτροπών του Δήμου στους διευθυντές των σχολικών μονάδων οι οποίοι αξιολογώντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες θα κάνουν τη διανομή του ψηφιακού εξοπλισμού στους μαθητές.

Για την προμήθεια της μαθητικής ηλεκτρονικής εργαλειοθήκης συναίνεσε με ομόφωνη απόφασή της η οικονομική επιτροπή του δήμου.

Ο κ. Κυριακίδης υπογραμμίζει σε δήλωσή του ότι ο δήμος Κιλκίς βρίσκεται σε σταθερή συμμαχία με τη σχολική κοινότητα διευκολύνοντας το εκπαιδευτικό έργο, εφοδιάζοντας τους μαθητές, ειδικά τα παιδιά, που οι οικογένειές τους δεν έχουν τις οικονομικές δυνάμεις, με τον κατάλληλο εξοπλισμό και ενθαρρύνοντας την πρόσβαση όλων στο ψηφιακό σχολείο. Η δημοτική αρχή ανταποκρίνεται με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση σε μια νέα πλευρά της εκπαίδευσης, την ψηφιακή που εκσυγχρονίζει την παιδεία και καθιστά μετόχους της όλους τους μαθητές μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη νέα ψηφιακή χορηγία στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο δήμος Κιλκίς κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά των ΟΤΑ που έχουν υποστηρίξει γενναιόδωρα την ψηφιακή εκπαίδευση καθώς ο αριθμός των tablets που έχουν παραδοθεί στις σχολικές μονάδες από το 2020 με σκοπό την διευκόλυνση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας ανέρχεται συνολικά στα 701”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]