Γενικά

Εξακολουθεί να ταλανίζει το θέμα διόδων στην περιοχή του Ηρώου

Το θέμα των διόδων διέλευσης βαρέων οχημάτων, και δη απορριμματοφόρων, μέσω ακινήτων της περιοχής του λόφου του Ηρώου Μάχης Κιλκίς, δίπλα στο σημείο αρχής της ανόδου στην κορυφή, εξακολουθεί να ταλανίζει τις ενδιαφερόμενες πλευρές και μετά την έκδοση προσωρινής διαταγής από το ειρηνοδικείο Κιλκίς γι΄αυτό.

Σύμφωνα με την εν λόγω διαταγή δεν επιτρέπεται η δημιουργία διόδου διέλευσης μέσω του ακινήτου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ) «ΒηματίΖΩ», όπου ξεκίνησε η διαδικασία ανέγερσης πρώτα υδροθεραπευτηρίου και αργότερα στέγης φιλοξενίας.

Συγχρόνως, το δικαστήριο δέχθηκε αίτημα ιδιωτικής επιχείρησης αποκομιδής και επεξεργασίας βαρέων απορριμμάτων, που έχει αναλάβει την αποκομιδή και επεξεργασία των απορριμμάτων τέτοιου είδους όλου του δήμου Κιλκίς, και όρισε ως σημείο διέλευσης δίοδο δίπλα από ιδωτικό αγροτεμάχιο προς το υπ΄αριθμόν 4424 ακίνητο ιδιοκτησίας του Δημοσίου, το οποίο συνορεύει επίσης με ιδιωτικό αγροτεμάχιο.

Εικόνες ντροπής απέναντι από το Ηρώο Μάχης Κιλκίς. Δύο καταπατημένοι δρόμοι μέσα από ιδιόκτητα χωράφια που οδηγούν στις εγκαταστάσεις του ιδιώτη επιχειρηματία εκμετάλλευσης των ογκοδών αποριμμάτων του δήμου Κιλκίς

Για το αίτημά της η προαναφερθείσα επιχείρηση στηρίχθηκε σε έγγραφο της διεύθυνσης πολιτικής γης της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, που επιτρέπει την μέσω αυτού διέλευση βαρέων οχημάτων, και το οποίο προσκόμισε στο δικαστήριο.

Η εξέλιξη αυτή «πυροδότησε» νέο κύκλο αντιδράσεων όλων των ενδιαφερομένων πλευρών, που αντιτίθενται σ΄αυτήν την εξέλιξη, επικαλούμενες κινδύνους περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής, ενώ επικαλούνται και την ιστορική ιδιαιτερότητα της περιοχής ως μέρους του πεδίου της Μάχης του Κιλκίς.

Όλοι, τώρα, προσβλέπουν στην επικείμενη έκδοση της οριστικής απόφασης του δικαστηρίου, από την οποία και θα εξαρτηθούν οι περαιτέρω ενέργειες της καθεμιάς πλευράς.

Περισσότερα

Σε 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται, την Τετάρτη 28.2.24, οι εργαζόμενοι στα κέντρα πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, αντιτιθέμενοι […]

Δείτε ακόμα