Πολιτισμός

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε το 12ο χορωδιακό φεστιβάλ Κιλκίς


Το συνεδριακό κέντρο Κιλκίς, αποδείχθηκε πολύ μικρό να φιλοξενήσει τις εκατοντάδες ακροατών, που αναγνωρίζουν το έργο της χορωδίας του πολιτιστικού μουσικού συλλόγου Κιλκίς και κατακλύζουν ακόμη και τα σκαλοπάτια του.
Συνεργάσθηκαν ο δήμος Κιλκίς, ο σύλλογος Ποντίων Δυτικού Πόντου Γερμανός Καραβαγγέλης και ο πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος Κιλκίς, που διοργάνωσε, το 12ο χορωδιακό φεστιβάλ, αφιερωμένο, στη φιλία και αδελφοσύνη των λαών.
Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9.5.15 και φιλοξένησε στο Κιλκίς τρεις καταξιωμένες χορωδίες, που με τις μελωδίες τους καθήλωσαν το κοινό, το οποίο καταχειροκρότησε το κάθε τους τραγούδι και την καθεμία ξεχωριστά.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με σύντομη και περιεκτική εισήγηση της προέδρου του συλλόγου κ. Σταυρούλας Γιοβανούδη και στη συνέχεια ανέλαβε την παρουσίαση του προγράμματος η νηπιαγωγός και χορωδός Χαρά Αραμπατζή.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Εμμανουήλ και την έναρξη του φεστιβάλ κύρηξε ο αντιδήμαρχος πολιτισμού του Κιλκίς Δημήτριος Τσαντάκης.
Πρώτη παρουσίασε το πρόγραμμά της η χορωδία του πολιτιστικού μουσικού Συλλόγου Κιλκίς, υπό τους ήχους του πιάνου του μαέστρου της, Γιάννη Ζγούρα, τραγούδησε επιτυχίες Ελλήνων συνθετών.
Η δημοτική χορωδία Γιαννιτσών υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Καμπούρογλου, καθήλωσε το ακροατήριο. Στον πρόεδρο της χορωδίας κ. Τραούδα επέδωσε αναμνηστικό ο σεβασμιώτατος κκ Εμμανουήλ. Ο κ. Τραούδας χάρισε στη χορωδία βιβλίο με τα αποτελέσματα συνεδρίου για τα εκατό χρόνια απο την απελευθέρωση των Γιαννιτσών (1912-2012)
Η τρίτη χορωδία, από την Νέα Καλλικράτεια απέδωσε με μεγάλη επιτυχία χορωδιακά τραγούδια, ξένα και ελληνικά, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ζγούρα. Στον πρόεδρο της χορωδίας κ. Μακαρίτη επιδόθηκε αναμνηστικό από τον αντιδήμαρχο κ. Τσαντάκη και ανταπέδωσαν με φυτό Ελιάς, σύμβολο του τόπου τους.
Τη βραδιά συνέχισε η χορωδία του συλλόγου κοινωνικής αλληλεγγύης Τούζλας Κωνσταντινούπολης. (Tuzla Sosyal Dayianisma Dernegi). Τα τραγούδια, κοινά στους λαούς μας, με στίχους στην τουρκική και ελληνική γλώσσα, με τη συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας, ξεσήκωσαν τον κόσμο.
Ξεχωριστή παρουσία και ερμηνεία τραγουδιών από την υψίφωνο της όπερας της Κωνσταντινούπολης Πινάρ Τεμιζέλ Κουλχά
Η βραδιά έκλεισε με κοινή εμφάνιση των χορωδιών Κιλκίς και Τούζλας. Τραγούδησαν, Έχε γειά πάντα γειά και Μες του Βοσπόρου τα νερά, με σολίστ το Χαράλαμπο Αθανασιάδη. Μαζί τους τραγούδησε όλο το ακροατήριο.
Στην πρόεδρο της χορωδίας κ. Νουρσέν Τεμιζέλ επέδωσε αναμνηστικό δώρο ενώ παρέλαβε δικό τους ο Θεόδωρος Παυλίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Δυτικού Πόντου «Γερμανός Καραβαγγέλης», που προσκάλεσε και φιλοξένησε τη χορωδία της Τούζλας.
Ακολούθησε δεξίωση στις χορωδίες και την επομένη ξενάγηση σε αξιοθέατα του τόπου μας.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα