Γενικά

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η Γιορτή του Μπακαλιάρου


Με έναν ασυνήθιστο για τα τοπικά δεδομένα της πόλης του Κιλκίς τρόπο επέλεξαν να γιορτάσουν την ημέρα της 25ης Μαρτίου του 2015 τα μέλη της Θρακικής Εστίας Κιλκίς διοργανώνοντας την «Γιορτή του Μπακαλιάρου».
Αμέσως μετά την καθιερωμένη παρέλαση στην πόλη του Κιλκίς, οι Κιλκισιώτες, και όχι μόνον, είχαν την ευκαιρία να γευθούν παραδοσιακό μπακαλιάρο στο κέντρο «Κτήμα των Ευχών» συνοδευόμενο από θρακιώτικους ήχους.

Στην εκδήλωση συγκροτήματα των χορευτικών τμημάτων της Θρακικής Εστίας Κιλκίς παρουσίασαν παραδοσιακούς θρακιώτικους χορούς με ενδυμασίες, που παρέπεμπαν στην πατρική γη των Θρακιωτών. Τα φανταχτερά χρώματα των γυναικείων φορεσιών αλλά και ο συντονισμός όλων των χορευτών προκάλεσε πολλές φορές τα χειροκροτήματα του κοινού.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Παπαδάκης τόνισε την σημασία της διάδοσης της παράδοσης που είναι ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου το οποίο προσπαθεί με τέτοιους είδους εκδηλώσεις να αναδείξει ήθη, έθιμα και συνήθειες προκειμένου να θυμούνται οι παλαιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.

«Το μουσικό μέρος κάλυψε ο γνωστός Θρακιώτης καλλιτέχνης Θύμιος Γκογκίδης που με την ιδιαίτερη «μαεστρία» που τον διακρίνει ξεσήκωσε τους παρευρεθέντες να χορέψουν στα βήματα του ζωναράδικου, της μπαϊντούσκας και άλλων θρακιώτικων χορών», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]

Δείτε ακόμα