Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση γιά τον θηλασμό

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική επιτροπή ισότητας Κιλκίς στο πλαίσιο της παγκόσμιας εβδομάδας θηλασμού.
Στο ζεστό και και φιλόξενο χώρο της καπναποθήκης της «Αυστροελληνικής» το βράδυ του Σαββάτου 14.11.15 επιχειρήθηκε το «ταξίδι» της μητρότητας με «οδηγό» τις εισηγήσεις καταξιωμένων επιστημόνων που άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο το κοινό. Θηλάζουσες και μη γυναίκες αλλά και νεαροί μπαμπάδες, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τις ομιλίες και ενημερώθηκαν σφαιρικά για όλα τα στάδια που συνθέτουν τη σύλληψη της ζωής, από την εγκυμοσύνη μέχρι το θηλασμό
Παράλληλα λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας της Ζωής Παπαδοπούλου με θέμα το θηλασμό ενώ οι λιλιπούτειοι συμμετασχόντες, που έδειξαν ανύπαρκτο ενδιαφέρον για τις εισηγήσεις, πέρασαν ευχάριστα το χρόνο τους με παιχνίδι στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δημιουργήθηκε.
Συνδιοργανωτές στο ”ταξίδι της μητρότητας” ήταν η μονάδα υγείας Π.Ε.Δ.Υ. Κιλκίς, ο συμβουλευτικός σταθμός νέων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς, ο σύλλογος επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας ”Αριστοτέλης”, φορέας του λαϊκού πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας και η εθελοντική διαδικτυακή ομάδα θηλασμού και μητρότητας Κιλκίς
Στην εκδήλωση, την οποία υποστήριξε πλειάδα χορηγών, ανακοινώθηκε από την πρόεδρο της επιτροπής ισότητας Άννα Δημάκη η ενίσχυση του έργου της μονάδας Π.Ε.Δ.Υ Κιλκίς, μέσω των δωρητών, με τη δωρεάν παροχή σημαντικού εξοπλισμού (CD player για το δωμάτιο θηλασμού, πλήρη εξοπλισμό του χώρου δημιουργικής απασχόλησης και αναμονής των παιδιών, χρώματα για να φρεσκαριστούν οι χώροι, μαξιλάρια ξεκούρασης για τα μαθήματα ψυχοπροφύλαξης, μπανιερό για τα μαθήματα φροντίδας, και μια τηλεόραση για το δωμάτιο ψυχοπροφύλαξης).
Κληρώθηκαν ακόμη πλούσια δώρα, προσφορά των χορηγών εταιρειών και διανεμήθηκε έντυπο πληροφοριακό υλικό.
Με την πραγματοποίηση της πρώτης της εκδήλωσης, η δημοτική επιτροπή ισότητας Κιλκίς έθεσε νέες προδιαγραφές και τοποθέτησε ψηλά τον «πήχυ» των προσδοκιών για μια παρουσία και δραστηριοποίηση που θα αφήσει θετικό το αποτύπωμά της, προσφέροντας ουσιαστικό έργο υποστήριξης στους πολίτες σε μια κοινωνία όπου άνδρες και γυναίκες θα επωφελούνται ισότιμα σε όλα τα επίπεδα της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής ζωής», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.