Πολιτική

Εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων στο μπλόκο αγροτών: Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ


Με πρωτοβουλία εκπροσώπων των επιστημονικών φορέων του νομού Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27.1.16 συνάντηση με τους αντίστοιχους του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Κιλκίς  στον χώρο συγκέντρωσης των αγροτών στην είσοδο-έξοδο της πόλης του Κιλκίς απο και προς Θεσσαλονίκης.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
Οι επιστήμονες του τόπου μας θεώρησαν ότι είχαν ηθική υποχρέωση να επισκεφθούν τους αγρότες μας σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα τους.

Στην συνάντηση διαπιστώθηκε:
– Ότι η διαμόρφωση ενός δικαίου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης αφορά κάθε πολίτη είτε είναι επιστήμονας είτε ελεύθερος επαγγελματίας είτε αγρότης-κτηνοτρόφος.
– Ότι η επίμαχη πρόταση του ασφαλιστικού είναι ατελής, άδικη, ανορθολογική και παράλογη.
– Ότι παραγνωρίζει θεμελιώδεις αρχές της κοινωνικής ασφάλισης, υπονομεύει την απασχόληση και την ανάπτυξη και κυρίως παραβλέπει ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
– Οι επιβαρύνσεις στις οποίες υποχρεωνόμαστε όλοι οι επιστήμονες, αυταπασχολούμενοι και αγρότες ισοδυναμούν με δήμευση του εισοδήματός μας αποστερώντας μας τα αναγκαία αξιοπρεπή και ανάλογα προς την εργασία μας μέσα διαβίωσης και οδηγούν στην οικονομική εξόντωση της πλειονότητας.
Ο αγώνας είναι κοινός και δεν υπάρχουν περιθώρια υποχώρησης διότι κανένας δεν μπορεί να υποχρεωθεί στα αδύνατα.
Είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Για την μπούκλα

Πρόσφατα είχα την τύχη, που αρχικά ήταν χαρά, να παρακολουθήσω την παράσταση «Μπούκλα 99» της Νεφέλης Μεγκ, στον πολύ όμορφο […]